Öne Çıkanlar TarımGFE Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Indie rock ICBC) ING Türkiye Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Yücel Ölçer Instagramdan Yeni Canlı Yayın Özellikleri ING Bank Haberleri CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Haberleri IFC spk allianz ziraat

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay’ın Anavatana Katılmasının Yıldönümünü Kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hayat’ın Anavatana katılmasının yıl dönümünü, “Cumhuriyetimizin siyasi ve diplomatik alanda elde ettiği en önemli başarılardan biri” ifadeleriyle kutladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay’ın Türkiye’ye katılmasının 77. yıldönümünü kutladı. Erdoğan, Bağımsız Hatay Parlamentosu’nun verdiği Türkiye’ye katılma kararını, “Cumhuriyetimizin siyasi ve diplomatik alanda elde ettiği en önemli başarılardan biri” olarak niteledi. Hataylıların güçlü iradesiyle alınan anavatanla bütünleşme kararının, milli birlik ve bütünlüğe değer katan, uluslararası camiada Türkiye’nin barışçı kimliğini öne çıkaran ve saygınlığını artıran bir karar olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, şu ifadelere yer verdi:

“Farklı kültürlerin ve dinlerin bir arada kardeşlik ve hoşgörü ortamında buluştuğu, kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Hatay, birlik ve beraberliğimizin timsali güzide şehirlerimizdendir. Bu vesileyle kardeşlik, sevgi, saygı ve dayanışma hasletlerimizin, aziz milletimizi aydınlık geleceğe taşıyacak en önemli gücümüz olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum.
Hatay’ın anavatanla kucaklaşmasının yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ve Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen olmak üzere bu milli dava uğruna çaba harcayan herkesi rahmetle yad ediyor; Hataylıları ve bütün vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum. ”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.