Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Koronavirüs dsp suriye Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanser Hastalarının Tedavi Ve Masrafını Devlet Olarak Üstleneceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kanser ilaçlarıyla ilgili bir sıkıntı olduğuna dikkat çekerek, “Şimdi geçen Başbakanımız ve Bakanımız ile konuştuk. Kanser ilaçları ile ilgili bir sıkıntı vardı. Yani bedelini kanserli hastanın ödemesi gibi… Dedik ki bunu da devlet halledecek, inşallah hazırlıklar ona göre yapılıyor ve bu tür hastalarımızın tedavisini, masrafını devlet olarak üstleneceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstasyon Meydanı’nda düzenlenen Erzurum buluşmasında halka hitap etti. 16 Nisan’ın terörün Türkiye’de kilidinin kırıldığı bir gün olacağını belirten Erdoğan, terörle mücadele değinerek, “Şu arda Tendürek’te, Gabar’da, Cudi’de, Bestler-Dereler’de inlerine girdik. 20 ayda 10 bini aşkın teröristi etkisiz hale getirdik. Bu ülkenin huzurunu kaçıranlara, bu ülkenin birliğini beraberliğini bozanlara, bu ümmeti parçalamaya çalışanlara tarihi bir ders veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz” dedi.

Erzurum’a yapılan yatırımları anlatan Erdoğan, Oltu, Pasinler, Horasan ilçelerine bu yıl içinde, Karaçoban, Narman, Tortum 2018 yılında, İspir ilçesine ise 2019 yılında doğalgaz verileceğini belirtti.
Kış olimpiyatlarının Erzurum’a yakışacağını ifade eden Erdoğan, “Şimdi ilk etabını yaptık olimpiyat olunca ufak düzenlemelerle ona da gireceğiz. Erzincan ve Kars’ı da yanımıza alarak bu organizasyona aday olsak fena mı olur? 2026 için böyle bir hazırlık yapıyoruz. Buradan dünyaya bu olimpiyatlarla mesaj vereceğiz. Erzurum’dan yükselen bu sesi duyan arkadaşlarımız herhalde gerekli çalışmalara başlarlar” dedi. Bölgedeki tüm şehirler gibi Erzurum’un öncelikli sorunun istihdam olduğuna dikkat çeken Erdoğan, Cazibe Merkezleri Projesi kapsamında Erzurum’a 20 milyar TL’lik yatırım yapılmasını ve 23 bin yeni istihdam çıkarılmasını hedeflediklerini anlattı. Bunun için devletin alt yapı çalışmalarını yapacağını, özel sektörün de yatırım yapacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun için istikrar ve güven gerektiğini, 16 Nisan’ın da istikrar ve güven olduğunu söyledi.

BİZE KARŞI KAMPANYA YÜRÜTÜYORLAR
Anayasa değişikliğine kimlerin hayır dediğine dikkat çeken Erdoğan, “Terör örgütleri Türkiye düşmanlarıyla sosyalistleriyle, komünistleriyle bir araya gelmişler bize karşı kampanya yürütüyorlar” dedi. Sadece bin 200 yataklı olarak planlanan şehir hastanesinin büyütüleceğini anlatan Erdoğan, “Karadeniz’le Erzurum arasında ulaşımı kolaylaştıracak Ovit Tüneli'nin takip ediyorsunuz değil mi? Buradan Karadeniz’e kısa yoldan gideceğiz. Bayburt tarafında KOP Tüneli'nin inşası sürüyor. Bingöl tarafına yapılacak Çirişli Tüneli'nin hazırlıklarına başlandı. Erzurum Londra’dan Pekin’e kesintisiz raylı sistem projesinin yani İpek Demiryolu’nun en önemli duraklarından biri olacak. Ankara-Sivas-Erzincan hattını Erzurum üzerinden Kars’a bağlayacak hattın proje ihalesine yakında çıkıyoruz” diye konuştu.
Türkiye’de bir anamuhalefet boşluğu olduğunu söyleyen Erdoğan, “Kılıçdaroğlu da hep yalan söylediği için artık kimseyi yormuyor. Ama bu durum ülkemiz de bir boşluk da ortaya çıkarıyor” dedi. Anamuhalefet partisinin bir programının ve projesinin olmadığını söyleyen Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürü olduğu döneme değindi, daha sonra da yapımı devam eden Erzurum Şehir Hastanesi’ne ait görüntüleri izlettirdi.

BUNU DA DEVLET HALLEDECEK
Kanser ilaçlarıyla ilgili bir sıkıntı olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi geçen Başbakanımız ve Bakanımız ile konuştuk. Kanser ilaçları ile ilgili bir sıkıntı vardı. Yani bedelini kanserli hastanın ödemesi gibi… Dedik ki bunu da devlet halledecek, inşallah hazırlıklar ona göre yapılıyor ve bu tür hastalarımızın tedavisini, masrafını devlet olarak üstleneceğiz. Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi. Sen devletsin, devlet, bana bakacaksın. Ben senin bir vatandaşınım, bana bakacaksın. Öyle” dedi.  

MASADA DEĞİLSENİZ MENÜDESİNİZ DEMEKTİR
Normal şartlarda yönetim sistemi değişikliğinin muhalefet partisinin sunması gerektiğini belirten Erdoğan, “Roller tam tersine dönmüş durumda. Biz bu değişimi kendimiz için değil, ülkemiz, milletimiz, gelecek için istiyoruz. Bu değişimin asıl manası, yıllarca devleti, vesayet odakları üzerinden tepe tepe kullananların sonu geliyor. Artık devlet hiçbir aracı olmadan doğrudan milletin oluyor.  Millete değil kendilerine hizmet eden devlet hayali ile yananlar için 16 nisan kabus günüdür. 16 Nisan bunlar için kâbus günüdür. Onların kâbus günü benim dadaşlarımın bayram günü olacaktır” diye konuştu.
Türkiye’nin sınırlarında yaşananlara dikkat çeken Cumhurbaşkanı sözlerine şöyle devam etti:
“Sahada değilseniz, masada olamazsınız. Masada değilseniz o zamanda menüdesiniz demektir. Yani yenirsiniz.  Biz sahada varız, daha da etkin şekilde var olmaya devam edeceğiz. Biz sahada oldukça kimse bizi masanın dışında tutamaz. Hele menüye hiç koyamaz. Varsa bu vatana göz diken önce bedelini ödemeyi kabul edecek. Bu iş öyle Avrupa’da vatandaşlarımızın üzerine atla, itle saldırmaya, terör örgütleri üzerinden canımızı yakmaya benzemez.  Erzurum işgal acısını, kurtuluş sevincini tatmıştır. PKK saldırıları FETÖ’nün darbe girişimi ülkemizi işgal girişimi değil midir? Suriye ve Irak’taki her gelişmenin bir ucunun ülkemize çıktığını kim inkâr edebilir?”
Dış politikaya değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karadeniz’de, Akdeniz’de mevzi kaybettiğimizde Anadolu’da tutunamayacağımız belli değil midir? Türkiye’nin savunması Balkanlardan, Kafkaslardan başlamaz mı? Öyleyse bu gerçeklere uygun politikalar geliştirmeli, operasyon yürütmeliyiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.