Öne Çıkanlar ırak pkk fetö TarımGFE Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi spk Şahinbey Millet Camisi ve Külliyesi Indie rock Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ICBC) Asena ING Türkiye Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Yücel Ölçer

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bir görüşme gerçekleştirdi.



İstanbul'da Tarabya Köşkünde gerçekleşen görüşmede, Kıbrıs konusundaki müzakere süreci ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın Mont Pelerin'de yapılacak görüşmelerle ilgili olarak da çözüm konusundaki kararlılıklarını koruduklarına işaret ettikleri belirtildi.

Müzakerelerde hassas bir sürecin içine girildiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın, Kıbrıs meselesiyle ilgili çözümde, adada iki kesimli, iki toplumlu yapının hukuken güvence altına alınmasının, garanti sisteminin korunmasının önemli olduğu da vurgulandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.