Öne Çıkanlar türkiye gündem özel meme kanseri burgan bank kınama ihracat TarımGFE Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Metina cumhuriyet halk partisi ab zirvesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ne Kadar Etabınız Varsa Hepsiyle Beraber Gelin"

Recep Tayyip Erdoğan, “Ben milletime şu çağrıda bulunuyorum, ikinci bir talimata kadar sakın bu meydanları boş bırakmayın. Nihai kararı milletimizle beraber vereceğiz ama biraz sabır” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstihbarat Teşkilatımıza, tüm Bakanlıklarımızın bunlara aldanmayan personeline teşekkür ediyorum. Şuna da inanıyorum çoğu gitti azı kaldı” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Tüm yatırımcılarımız, sakın yatırımlarınızı askıya almayın, aynı kararlılıkla yolunuza devam edin. Devlet olarak biz de devletin altyapı-üstyapı yatırımlarında asla ara vermeyeceğiz” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında bombalanan TBMM’yi ziyaret etti. . Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’te muhafız alayı kıtası tarafından karşıladıktan sonra, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı ziyaret etti. Alkışlarla karşılanan Erdoğan’ı, AK Partili milletvekilleri, bakanlar ve eski milletvekilleri Meclis’te saatler önceden beklemeye başladılar.Cumhurbaşkanı Erdoğan , TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile görüştükten sonra basına kapalı olarak Meclis’in hasar gören yerlerini gezip basın açıklaması yaptı.
“Siz Millet'i vurmaya kalktınız”
Sözlerine, “Bu buluşmamızın tamamıyla demokratik bir hukuk devletini yıkmaya yönelik bir silahlı teşebbüsün ardından olmasını istemezdim. Ne yazık ki bu böyle bir teşebbüsün ardından oldu” diye başlayan Erdoğan, şunları kaydetti
“Kendilerine göre koordinatlar istediler, tutmadı. Tamam geldiniz Meclis’i vurdunuz. Burası milletin meclisi. Siz, milletin temsilcilerini vurmaya kalktınız, milleti vurmaya kalktınız. İşte onun için bu kardeşiniz elindeki telefonlarla, cep telefonlarıyla televizyonlara bağlandığı zaman meydanlara milletimi davet ettiğim andan itibaren milletin eğer Türkiye’nin 81 vilayetinde meydanlara yürüdüyse, meydanları doldurduysa işte bunların bu hesabının dışındaki adımdı ve buraya yapılan o saldırıydı.”
“İkinci Bir çağrıya kadar sakın meydanları boş bırakmayın"
Türkiye genelinde her akşam protestoların olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Ben milletime şu çağrıda bulunuyorum, ikinci bir talimata kadar sakın bu meydanları boş bırakmayın. Nihai kararı milletimizle beraber vereceğiz ama biraz sabır. Bunlar takiyeyi çok çok başarılı yapıyorlar. Kendilerini çok iyi gizliyorlar. Bunlar bukalemuna saygısızlık olur, ondan öteler” şeklinde konuştu.
Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
“Birçok virüsler dolaşıyor. Bakıyorsunuz ‘İşte ikinci etabı gelecek, üçüncü etabı gelecek’ ne kadar etabınız varsa hepsiyle beraber gelin. Cumayı Cumartesine bağlayan gece zaten gerekli olan dersi benim milletim sizlere verdi. Bak o günden bu güne meydanlar geometrik artıyor. Bu hesabı iyi yapmayanlar bundan sonra iyi düşünmeli.
“Bu alçaklara aldanmayan teşkilatımıza teşekkür ediyorum"
Ben bu vesileyle Silahlı Kuvvetlerimizin bu adilere, alçaklara, yamyamlara aldanmayan personeline teşekkür ediyorum. Aynı şekilde Polis Teşkilatımızın bunlara aldanmayan personeline teşekkür ediyorum. Aynı şekilde İstihbarat Teşkilatımıza, tüm Bakanlıklarımızın bunlara aldanmayan personeline teşekkür ediyorum. Şuna da inanıyorum çoğu gitti azı kaldı.
“Gecikmiş Adelet, Adalet değildir"
Şu anda çok önemli bir kapı açıldı ve yargının bu süreçte bu kadar yoğun çalışması ve demokratik hukuk devleti içerisinde Anayasa’nın, yasaların kuralları neyse bunları süratli bir şekilde işleterek karara varması bizim mutluluğumuzdur. Bazıları diyor ki ‘Bu kadar çok kişiyi içeri almak doğru mu?’ şimdi adalet çalışıyor. Niye? Gecikmiş adalet, adalet değildir. Şimdi bunun hükmü yerine geliyor. Hep biz bunu bekledik. İşte şimdi bu güzel bir örnek oldu.”
“OHAL yasası çıktı. Çıktı da dikkat edin millet evine mi koştu? Marketleri boşaltıp ne var, ne yok alıp evine mi gitti? Yoksa tam aksi millet evlerinden çıkıp meydanlara mı koştu?” sorusunu soran Erdoğan, “Eskiden OHAL Yasası ilan edildiği zaman vatandaş marketleri, bakkalları filan boşaltır ne yapardı? Evine depolama yapardı, stok yapardı. Ama şimdi tam tersi oldu. Neden? Çünkü bu OHAL Yasası alışılmışın dışında. Tam aksine demokratikleşme sürecimizin hızlandırılmasını teminat altına alma adımıdır bu. Süratle yasaları çıkarılması ve bu yaslarla birlikte de parlamentomuzun şu süreci iyi işletmesi ve bir an önce bu Fetullahçı Terör Örgütü ve diğer terör örgütlerinden bu kurumlarımızı, devletimizin kurumlarını temizleme operasyonunun hızlandırılması olayıdır” diye konuştu.
“Mali disiplinden asla taviz vermeyeceğiz”
Mali disiplinden “asla” taviz verilmeyeceğinin altını çizen Erdoğan, “Merkez Bankamız açıklamasını yaptı. Ne dedi? Piyasalarda ne TL’de ne döviz bazında herhangi bir likidite sıkıntısı olmayacak dedi. Böyle bir sıkıntı yok. İki, biz yatırımcılarımıza sesleniyoruz. Ve şimdi ben buradan da sesleniyorum; Tüm yatırımcılarımız, sakın yatırımlarınızı askıya almayın, aynı kararlılıkla yolunuza devam edin. Devlet olarak biz de devletin altyapı-üstyapı yatırımlarında asla ara vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
“Biraz az kazanın"
Böyle dönemlerde finans sıkıntısı çekileceğini söyleyenlerin olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Türkiye böyle bir finans sıkıntısını çekmeyecek. Bizim hazırlıklarımız var bu noktada. Buradan finans sektörüne sesleniyorum. Diyorum ki bakın siz de lütfen faizlerinizi düşürün. Düşürün faizlerinizi. Bu millete, bu vatana eğer hizmet verecekseniz düşürün. Biraz az kazanın ve yatırımcı sizin vereceğiniz ucuz krediyle bu ülkede çok daha farklı adımları atabilsin. Bu istihdam noktasında da bize çok daha farklı istihdamları getirsin” şeklinde konuştu.
“OHAL ilan edildi diye bazı ürünlerin satılmasında yüksek fiyat uygulamasına girenlere” seslenen Erdoğan, “Eğer böyle bir yanlış teşebbüsün içinde olanlar olursa bilsinler ki bunların tepesine devletimiz biner, hükümetimiz biner. Normal şartlar neyse bu akışta bu devam edecektir. Gıda maddesinde şunu yapalım, yok bilmem akaryakıtta şöyle bir yola gidelim, pompaları kapatalım, şunu yapalım, bunu yapalım’ Türkiye’de bir anormallik yok ki. Bizim akaryakıtta sıkıntımız mı var? Nereden çıkarıyorsunuz bu işleri? İşte bunların hepsi virüs. Bunların hepsi dezenformasyon” açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.