Öne Çıkanlar ankara chp tsk deprem diyarbakır konya cumhurbaşkanı erdoğan bodrum ırak sgk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank zam

Cumhurbaşkanı Erdoğan: OHAL Pazartesi Gündeme Gelecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bu olaya kontrollü darbe demek nasipsizliğin ötesinde vurdum duymazlıktır. Siz bu milleti ne zannediyorsunuz? Nasıl kalkar da buna kontrollü darbe dersiniz? Yoksa siz bu sürecin böyle devam mı etmesini istiyorsunuz? Kusura bakma. OHAL pazartesi günü MGK'da gündeme gelecek ve hükümetimize tavsiye kararı alacağız. Bizim ülkemizde devletimizde karşı devletimizi yıkma operasyonu yapılıyor 250 vatandaşımız şehit oluyor 2 bin 193 vatandaşımız gazi oluyor hala kontrollü darbeden bahsediliyor. Yazıklar olsun başka ne diyelim” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında, Meclis’te düzenlenen anma programında konuştu. 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girimini, “Türkiye’nin yakın tarihinde yaşanan en büyük ihanet” olarak yorumlayan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Türk milleti 15 Temmuz'a herhangi bir topluluk değil kelimenin tam anlamı ile millet olduğunu hem de nasıl bir millet olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Yaşadığı ülke mensubu olduğu millet özellikle de gençler konusunda ümitsizliğe düşmüş olanlar vardı. 15 Temmuz gecesi hep beraber gördük ki küllerin altında kor bir ateş yanıyor. O kor ateş görüldü ki yeri geldiğinde istiklale ve istikbale el uzatan karşısında dev bir aleve dönüşüyor.Tarihimize yeni bir zaferi nakşettik. Savaşlar ordular arasında olur. Türk milleti 15 Temmuz'da ordulaşmış bir ihanet çetesi karşısında çıplak elleri ve yüreğindeki imanı ile bir mücadele verdi. Benim milletimin elinde silah mı vardı? Benim milletim o alçaklara hainlere karşı silahla mı yürüdü? Elindeki bayrağı ve yüreğindeki imanı ile yürüdü.Tarihimize yeni bir zaferi nakşettik. Savaşlar ordular arasında olur. Türk milleti 15 Temmuz'da ordulaşmış bir ihanet çetesi karşısında çıplak elleri ve yüreğindeki imanı ile bir mücadele verdi. Benim milletimin elinde silah mı vardı? Benim milletim o alçaklara hainlere karşı silahla mı yürüdü? Elindeki bayrağı ve yüreğindeki imanı ile yürüdü.”

DÜNYADA BAŞKA BİR MİLLET YOKTUR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz gecesi milletvekillerinin ve milletin darbe girişimine karşı mücadelesini anlattı. Dünyanın hiçbir ülkesinin böyle bir millete sahip olmadığını kaydeden AK Partili Erdoğan şöyle dedi:
“Tankı yumruğuyla durduran başka bir millet daha yoktur. Tankın egzoz borusuna tişörtünü atletini sıkıştırarak durduran başka bir zeka da yok. Uçağı helikopteri yakalamak için hamle yapan başka bir millet yoktur. Ölümün üzerine böylesine giden başka bir millet yoktur. Böyle bir milletin ferdi evladı olduğu için Rabbime hamd ediyorum. Ülke ve millet olarak şimdi yine tunçtan bir kalkan gibi hedeflerimize doğru ilerliyoruz. Şu anda önünde bulunduğumuz TBMM bizim bağımsızlığımızın ve demokrasimizin sembolüdür. Bu Meclis Kurtuluş Savaşı'nı bizzat idare etmiştir. Polatlı'ya kadar yaklaşan düşmanla yapılan savaşta top sesleri duyulurken dahil Meclis'imiz görevini sürdürmüştür. Cumhuriyet tarihimiz boyunca pek çok badire yaşandı ama hiç kimse bu kutlu çatıya el uzatmayı düşünmemiştir.”

İDAM ÇAĞRILARINA MECLİS YANITI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "idam isteriz" sloganı atan vatandaşlara, “Ben fikrimi söyledim. Parlamentodan geçerse ben onaylarım. 250 şehidimizin ve 2 bin 193 gazimizin ahı var. Hans ne der George ne der ben buna bakmam. Ahmet, Mehmet, Hasan, Hüseyin, Hatice ne der ona bakarım” cevabını verdi. “Kimse Pensilvanya'daki  Feto'nun kirli çamaşırlarını ortaya çıkarmaktan çekinmesin” diyen Erdoğan, “Müslümanlar olarak iki kişi konuşuyorsak üçüncüye hainlerin kim olduğunu anlatmalıyız öğretmeliyiz” dedi.

KONTROLLÜ DARBE DEMEK NASİPSİZLİKTİR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Darbe Girişimini, “kontrollü darbe” olarak yorumlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da sert sözlerle bir kez daha yüklendi. Erdoğan, şöyle dedi:
“Bu olaya kontrollü darbe demek nasipsizliğin ötesinde vurdum duymazlıktır. Siz bu milleti ne zannediyorsunuz? Nasıl kalkar da buna kontrollü darbe dersiniz? Yoksa siz bu sürecin böyle devam mı etmesini istiyorsunuz? Kusura bakma. OHAL pazartesi günü MGK'da gündeme gelecek ve hükümetimize tavsiye kararı alacağız. Bizim ülkemizde devletimizde karşı devletimizi yıkma operasyonu yapılıyor 250 vatandaşımız şehit oluyor 2 bin 193 vatandaşımız gazi oluyor hala kontrollü darbeden bahsediliyor. Yazıklar olsun başka ne diyelim. Buradan TBMM'nin tüm mensupları özellikle de o gece Meclis'te bulunan 106 milletvekilimizi ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Darbeciler Meclis'i bombalarken ne kadar alçaldılarsa o gece Meclis'te olup milletimizi yücelten vekillerimiz de o derece yükseldiler yüceldiler. Böyle millete böyle meclis yakışır. İnsan olan vatanını satar mı? Suyunu içip ekmeğini yediniz. Beyler bu vatana nasıl kıydınız? Günü gelir çark düzüne çevrilir günü gelir hesabınız görülür günü gelir sualiniz sorulur beyler bu vatana nasıl kıydınız? Bu millete nasıl kıydınız? Ey Feto senin gideceğin yer var mı? Şimdi Pensilvanya'da 400 dönüm yer sana tahsis ettiler oradan dünyayı idare ediyorsun. Darbe hesabı yapanlar Allah'ın hesabının üzerinde bir hesap olmadığını unuttukları için kafayı duvara değil ama milletimizin iradesine vurdular.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “15 Temmuz darbesi bize göstermiştir ki devlet olarak da millet olarak da güçlü olmak zorundayız. Eğer güçlü değilsek bize bir tek gün bile yaşama hakkı vermeyecek o kadar çok düşman pusuda bekliyor ki isimlerini tek tek saymaya kalksam çok ciddi uluslararası krizle karşılaşırız. İsimlerini söylemiyoruz ama hepsini de biliyoruz” dedi.

Erdoğan, “Suyunu içtikleri, ekmeğini yedikleri vatanlarını Pensilvanya’daki şarlatanın emriyle bir dolara satanlar zindanlarda çürüyüp giderken bu Meclis milletimize hizmet etmeye devam edecek” dedi.

“YAPTIKLARININ BEDELİNİ ÖDEMEYE HAZIR OLSUNLAR”
Faruk Nafiz Çamlıbel’in Bayrak Altında şiirinden alıntılar yapan AK Partili Erdoğan, “Darbeci soysuzlar da onları üzerimize salanlar da bundan sonra rahat yüzü göremeyecekler. Türk milleti mücadeleye alışkındır. Tarih boyunca bedelini ödemediğimiz hiçbir kazancımız olmamıştır. Zayıf düştüğümüzü sanarak bir sırtlan gibi üzerimize saldıran ama bu aslanın hala dimdik ayakta durduğunu görünce süklüm püklüm geri çekilenler de yaptıklarının bedelini ödemeye hazır olsunlar” şeklinde konuştu.

“BAYRAĞIMIZI İNDİREMEYECEKSİNİZ”
15 Temmuz Darbe Girişimi’nin dostları ve düşmanları gösterdiğine dikkat çeken Erdoğan, “Bu dünya bir garip dünya. 15 Temmuz darbesi bize göstermiştir ki devlet olarak da millet olarak da güçlü olmak zorundayız. Eğer güçlü değilsek bize bir tek gün bile yaşama hakkı vermeyecek o kadar çok düşman pusuda bekliyor ki isimlerini tek tek saymaya kalksam çok ciddi uluslararası krizle karşılaşırız. İsimlerini söylemiyoruz ama hepsini de biliyoruz. Onlara geçtiğimiz yıl 15 Temmuz’un ardından verdiğim mesajı burada bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız, ülkemize diz çöktüremeyeceksiniz, halkımıza boyunduruk vuramayacaksınız, bizi yolumuzdan geri döndüremeyeceksiniz. Biz dostumuzu da düşmanımızı da biliyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.