Öne Çıkanlar ankara tsk chp deprem konya diyarbakır sgk bodrum ırak pkk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank cumhurbaşkanı erdoğan

Depremlerde Hayatını Kaybedenlerin Sayısı: 5 Bin 894

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Koca; Pazarcık ve Elbistan merkezli 10 ilimizde hissedilen depremlerde 5 bin 894 kişinin hayatını kaybettiğini, 34 bin 810 kişinin yaralandığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremdeki son gelişmeleri açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıklamasında; "ne yazık ki yine kayıplarımızla başlayacağız. Rutinimizde olduğu gibi ama çok acı bununla başlamak. Her bir vatandaşımızın kaybı, her bir kardeşimizin kaybı bizi yürekten, derinden üzmekte. Tüm sahadaki ekiplerimiz olsun buradaki çalışan arkadaşlarımız olsun bunu yürekten hissediyoruz. Ala bu da bir gerçek. 5894 hayatını kaybeden vatandaşlarımız. Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Biz bir an önce hayatta kalanlar açısından çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Yaralılarımız 34 bin 810 ve yıkılan binalarımız ise 5775. Yine enkazdan kurtulanların ise 8 bin civarında olduğunu belirtmiştik. Arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Son enkaz altında bulunan son vatandaşımıza ulaşılıncaya kadar devam edecek.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.