Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk dsp yılbaşı terörist suriye Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin Koronavirüs Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu

Dışişlerinden Hollanda Hükümeti’ne Tepki: İbret Verici

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin yıldönümü dolayısıyla Hollanda’da düzenlenecek anma etkinliklerine katılmına, Hollanda Hükümeti’nin karşı tutum almasına Ankara’dan tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, Hollanda Hükümeti’nin açıklamasını, “Demokrasi anlayışını göstermesi açısından ibret verici” sözleriyle eleştirdi.

Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in Hollanda’ya gerçekleştirmesi öngörülen ziyareti konusunda, Hollanda Hükümeti tarafından yapılan açıklamaya ilişkin bir soruyu yanıtladı. Müftüoğlu, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin yıldönümü dolayısıyla yurtiçinin yanısıra Türk vatandaşlarının yoğun olduğu bazı Avrupa ülkelerinde de anma etkinliklerinin yapılmasının öngörüldüğünü belirterek, şöyle dedi:

“İkili ilişkilerimizden bağımsız olarak söz konusu ülkelerde öngörülen etkinliklerin amacı, hain darbe girişimi karşısında demokrasiye sahip çıkılması ve bu uğurda şehit düşenleri, gazi olanları Avrupa’daki vatandaşlarımızla birlikte anmak ve unutturmamaktadır. Hollanda tarafından yapılan beyan, bu ülkede demokrasi anlayışını göstermesi açısından ibret vericidir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.