Öne Çıkanlar Covid19 cumhurbaşkanı erdoğan Entübe Sayısı Kovid19 ANTALYA istanbul İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ağır hasta sayısı Entube hasta sayısı Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Sağlık Bakanı Fahrettin Koca COVID19 aşısı

Diyarbakır'da 19 Mayıs Alanlarda Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97. yılı, Diyarbakır'da alanlarda gerçekleştirilen etkinlikle kutlandı.
Kutlamalara, Vali Sayın Hüseyin Aksoy ve Eşi  Hülya Aksoy, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16. Mekanize Tugay Komutanı Tuğg. Savaş Beyribey, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cihan Aydın, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kurtca Eker, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Kamu Kuruluşlarının Müdürleri, gaziler, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan etkinlikte açış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir; "Milletimizin onur ve asaleti ile büyük komutan Atatürk’ün rehberliğinde, tarih sahnesinde bir kez daha şaha kalkışının başlangıcıdır” şeklinde konuştu.


Konuşmanın ardından Yenişehir Ziya Gökalp Anadolu Lisesi öğrencisi Özge Demir tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Yenişehir Ziya Gökalp Anadolu Lisesi öğrencisi Ahmet Bekir Ercan’ın okuduğu “Kurtuluş Destanı” adlı şiirin ardından Valilik Kupası ödül törenine geçildi. Yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri Vali Hüseyin Aksoy, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil ve 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey tarafından verildi. Ödül töreninin ardından Yenişehir Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibi tarafından stilize halk oyunlarını sergilendi. Daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı jimnastik kulübü, taekwondo kulübü ve hava sporları il temsilciliği tarafından organize edilen insansız hava aracı gösterileri törene katılanlar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Yenişehir Halk Eğitim Merkezine bağlı “aşuk ile maşuk” gösterisi sergilendi. Bağlar Halk Eğitim Halk Oyunları ekibi Ege’den, Karadeniz’den ve Diyarbakır’dan oyunlar sergiledi. Daha sonra Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı karate sporcuları tarafından bir gösteri düzenlendi. Tören Kayapınar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen geleneksel halk oyunları gösterisiyle son buldu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.