Öne Çıkanlar türkiye galatasaray ihracat çin gündem özeti ak parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu gündem özel meme kanseri Metina milliyetçi hareket partisi astım

Diyarbakır’da 2 Ton Patlayıcı Ele Geçirildi

Diyarbakır-Lice karayolu Kijikbadem Köyü mevkiinde yapılan aramalarda 2 ton amonyum nitrat ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı bulunarak imha edildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen mayın ve EYP araması esnasında Diyarbakır-Lice karayolu Kijikbadem köyü mevkiinde, menfezin altına gizlenmiş büyük tüpler ile desteklenmiş yaklaşık 2 ton amonyum nitrat ile güçlendirilmiş EYP tespit edildi. EYP’nin bulunduğu bölgeden, araziye ağaçlık alana doğru giden 300 metre kablo ile pil bloğu bulunarak, EYP Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından emniyetli bir şekilde imha edildi.
 
Patlama sonrası herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmazken, karayolu geçici olarak ulaşıma kapatıldı, akabinde karayolları ekipleri tarafından onarılarak ulaşıma tekrar açıldı.

Açıklamada, Bölgede yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat özgürlüğünü rahatlıkla kullanabilmesini sağlamak amacıyla teröristle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere artan bir azim ve kararlılıkla devam edileceği belirtildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.