Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan terörist Covid19 Koronavirüs tesk genel başkanı bendevi palandöken suriye palandöken Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye ak parti Pandemi yunanistan

DSP: Emekçi Kadınlarımız Gücünü Sandıklara Yansıtacak

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, “İnanıyorum ki kadınlarımız, gerek fabrikalarda, gerek tarlalarda ve gerekse evlerinde çektikleri bu sıkıntıları ve haksızlıkları içlerine sindiremeyeceklerdir. Emekçi kadınlarımız kadının gücünü 16 Nisan’da sandıklara yansıtacak ve geleceğine sahip çıkacaktır” dedi.

DSP Genel Başkanı Aksakal, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü" ile ilgili olarak bir mesaj yayımladı.

Aksal mesajında, dün yaşanan trafik kazasında 7 kadın işçinin ölümüne ilişkin “8 Mart 1857’de çalışma koşullarının iyileştirilmesi için grev yapan kadın işçilerin fabrikalarına kilitlenmesi ve çıkarılan yangında 120 kadın işçinin yanarak can vermesiyle başlayan Dünya Emekçi Kadınlar Günü, dün yaşanan ve 7 kadın işçinin aynı idealler için yürüdükleri yolda elim bir kaza neticesinde yaşamını yitirmeleri ile neredeyse aynı acıyı bizlere yaşatmıştır. Öncelikle bu kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve işçi sınıfına başsağlığı diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı’nın Keyfine Sığınılması Zorunluluğu Olması Acıları Katmerleştirmektedir”

Başkan Aksakal, mesajına şöyle devam etti:

“Çalışanların hak ve çıkarlarının korunup kollanması konusunda yeterli demokratik ortamın olmadığı günümüz Türkiyesi'nde şimdi bir de yapılacak olan Anayasa referandumu ile bu hak arama yollarının tamamen kapatılması, çalışanların ücretlerinin belirlenmesinde sadece Cumhurbaşkanı’nın keyfine ve inayetine sığınılması zorunluluğunun olması acıları katmerleştirmektedir
.
Ama inanıyorum ki kadınlarımız, gerek fabrikalarda, gerek tarlalarda ve gerekse evlerinde çektikleri bu sıkıntıları ve haksızlıkları içlerine sindiremeyeceklerdir. Emekçi kadınlarımız kadının gücünü 16 Nisan’da sandıklara yansıtacak ve geleceğine sahip çıkacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm emekçi kadın kardeşlerimizin Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgi, barış, huzur ve mutluluk dolu bir dünyada sağlıklı bir yaşam sürmelerini diliyorum.” 
 
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.