Eğitim-İş: Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Derhal İstifa Etmeli

Eğitim-İş, Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılan okul müdürleri toplantısında okullarda 10’uncu Yıl Marşı’nın çalınmaması talimatı veren Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz’e tepki gösterek bir bildiri yayımladı.

Yurttaş olma bilinci ve vatandaşlık temelinde bütünleştirici vurgular içeren 10. Yıl Marşı'nın bir milli eğitim müdürü tarafından yasaklanmasının AKP'nin ulus devleti tahrip etme girişimlerinden bir olduğu belirtildiği açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“10. Yıl Marşı, Türk ulusunun birliği, beraberliği, mücadele azmi ve bağımsızlığına düşkünlüğüyle, emperyalizme karşı yokluklar içinde verilen bağımsızlık savaşının sonucunda yeniden var olmanın coşkusunun öyküsüdür.

Yurttaş olma bilinci ve vatandaşlık temelinde bütünleştirici vurgular içeren bu marşın yandaş bir milli eğitim müdürü tarafından yasaklanması, AKP’nin ulus devleti tahrip etme girişimlerinden bir tanesidir. İçinde bulunduğumuz dönemde özellikle Milli Eğitim Bakanlığı, karşı devrimin üssü haline getirilerek ulusal değerlerimiz eğitim sistemimiz içerisinden yasa ve yönetmelikler aracılığı ile bir bir çıkarılmaktadır. Ülkemizin geleceğini şekillendirecek nesillerin zihninden ulusal belleğimiz silinmeye çalışılmaktadır.”

Yusuf Cengiz'in istifasının istendiği bildiride ayrıca şu ifadeler dikkat çekti:

“Daha önce Milli Eğitim Müdürü olduğu Balıkesir’de, “görevi kötüye kullandığı” ve “kamu zararına yol açtığı” gerekçesiyle bazı idarecilerle birlikte yargılandığı davada mahkum olan Yusuf Cengiz’i bir kez daha kınıyor ve derhal görevden alınmasını istiyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.