Öne Çıkanlar ankara chp tsk deprem diyarbakır konya cumhurbaşkanı erdoğan bodrum ırak sgk zam abd

Erol Olçak Ve Oğlu Abdullah Tayyip  Son Yolculuğuna Uğurlandı

Türkiye'nin zirvesi bugün öğlenleyin Fatih Camisinde 6 demokrasi şehidini yolcu ettikten sonra ikinid vaktinde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde bir araya geldi. Cuma akşamı darbe girişimi sırasında İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nde açılan ateş sonucu hayatını kaybeden AKP'nin reklam kampanyalarının mimarı Erol Olçak ve oğlu Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde son yolculuğuna uğurlanıyor.
Olçak ve oğlunun cenaze törenine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AB Bakanı Ömer Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'da katıldı.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi tarihinin en kalabalık vatandaş topluluğunu bir arada ağırladı. Cenaze namazı kılındıktan sonra ilk olarak 11. Cumhurbaşkanı Abdullah gül bir konuşma yaptı.
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül konuşmasında,Erol Olçak ile çok yakın arkadaş olduğunu belirterek, "Çok özel tabii ki çok yakın bir dosttuk biz. Yakın zamanda görüştük, tekrar beraber olacaktık. Kendisi olağanüstü vasıfları olan arkadaşımızdı. Acısını hep beraber yaşıyoruz. Cenab-ı Allah mekanını cennet etsin. Yavrusu, yavrumuz Abdullah'ın, diğer kardeşimizin mekanı cennet olsun. Şu da bir gerçek ki Erol'un da bizde çok hakları var. Olağanüstü vasıflarıyla bu davaya çok hizmet etti. Erol Olçak ve Oğlu Abdullah Tayyıp'i  hiçbir zaman unutmayacağız. Allah rahmet eylesin, allah mekanını cennet etsin" diye konuştu. Ayrıca diğer demokrasi şehidimiz mustafa kardeşimizinde mekanı cennet olsun dedi. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Gözyaşlarını Tutamadı
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuşmasından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı. Erdoğan'ın kısa süren konuşmasında Erol Olçak'ın oğlu Abdullah'dan bahsetmeye başlarken gözyaşlarını tutamadı ve konuşamadı. 


Erdoğan, cenaze töreninde yaptığı konuşmada, "Aynı anda öğle namazında, ikindi namazında Türkiye'nin değişik yerlerinde şehitlerimizin cenaze namazlaırna gidiliyor. Allah'tan kendilerine rahmet diliyorum. Milletimin başı sağ olsun diyorum. Erol, benim yol arkadaşımdı" dedi. Erol Olçak'ın oğlu Abdullah Tayyip Olçak'tan bahsederken gözyaşlarını tutamayan Erdoğan, "sözlerini tamamlayamayacağını" ifade etti.
Erol Olçak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı karşılamak için üç oğlundan en büyüğü Abdullah Tayyip (16) ile Atatürk Havalimanı'na giderken Boğaziçi Köprüsü'nde açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. Olçak'ın ölmeden önce darbe girişiminde bulunan askerlerle de konuştuğu öğrenildi.

"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.