Öne Çıkanlar Sera terörist çin fibabanka fırat kalkanı Dantel Beşerî tbmm terör operasyon Barış Pınarı İletişim Başkanı Fahrettin Altun

FETÖ’nün Dernekleri Kapatıldı

Olağanüstü Hal Kapsamında (OHAL) alınan tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çerçevesinde Fethullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) ilişkili olduğu gerekçesiyle yüzlerce dernek, sendika, vakıf, yurt ve okulun kapısına kilit vuruldu. Kapatılan dernekler arasında YARSAV ve FETÖ’nün “alevi” başlığı altında kurduğu dernekler de bulunuyor.

OHAL kapsamında çıkarılan KHK’yla, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) aidiyeti belirlenen 35 özel sağlık kurumu, bin 43 özel öğretim kurumu, bin 229 vakıf ve dernek, 15 vakıf yükseköğretim kurumu ve 19 sendika kapatıldı. 

Kararname ile kapatılan 35 özel sağlık kurum ve kuruluşlarının 10 tanesi Şanlıurfa,7 tanesi Ankara, 4 tanesi İstanbul, 2’şer tanesi Bursa, Erzurum, İzmir, Kayseri, Konya’da, 1’er tane de Gaziantep, Kütahya, Sakarya ve Van’da bulunuyor. 934 anaokulu, ilk ve ortaokul ile lise arasında özellikle büyükşehirlerde eğitimde önemli bir yere sahip Anadolu ve Fen Liseleri de yer alıyor. Ankara’da Özel Samanyolu Anadolu Lisesi, Bursa’daki Özel Nilüfer Anadolu Lisesi, İstanbul’daki Özel Sami Çakır Anadolu Lisesi ve Özel Beylikdüzü Fatih Fen Lisesi, İzmir’deki Özel Yamanlar Anadolu Lisesi ile Özel Yamanlar Fen Lisesi, Manisa’daki Özel Gündüzalp Anadolu Lisesi ve Eskişehir’deki Özel Samanyolu Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi kapısına kilit vurulan eğitim kurumlarından bazıları.

Ankara’da 29 Öğrenci Yurdu Kapandı

Kapatılan 109 öğrenci yurdundan 29 tanesi Ankara’da, 20 tanesi Erzurum’da, 12 tanesi Kayseri’de, 8 tanesi Sakarya’da, 5’er tanesi Bolu, Sinop, Kırşehir’de, 4’er tanesi Malatya, Trabzon ve Nevşehir’de 3’er tanesi Tokat, Ordu’da, 2’şer tanesi ise Mardin, Samsun ve Trabzon’da bir tanesi ise Eskişehir’de bulunuyor. Kapatılan vakıflar arasında ise kamuoyu tarafından yakından bilinenler de yer alıyor. Ankara’daki Ankara Hamiyet Ve İrfan Vakfı, Memurlar Vakfı ve Turgut Özal Düşünce Ve Hamle Vakfı, İstanbul’daki Feza Vakfı, Dünya Eğitim Vakfı (Dünya Vakfı), Türk Genç İşadamları Vakfı, İzmir’deki Türkiye Öğretmenler Vakfı (T.Ö.V.) ve Türkiye Tabipler Vakfı (TÜ-TAV) da kapatılan dernekler arasında yer aldı.

YARSAV ve Alevi Dernekler Kapatıldı

Kapatılan bin 124 dernek arasında işadamları, sanayici, eğitim, kültür, çocuk, kadın, mezun, yardım ve spor dernekleri ile FETÖ’nün “alevi” başlığı altında kurduğu dernekler de yer alıyor. Kararname ile kapısına kilit vurulanlar arasında cemaatin kurduğu 10 alevi derneği ve bir federasyonunun isimleri şöyle:
“İstanbul, Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu, Anadolu Alevi Derneği,  Arifler Alevi Bektaşi Derneği , Canlar Alevi Bektaşi Derneği , Çerağ Alevi Bektaşi Eğitim Ve Kültür Derneği, İzmir, Semah Alevi Bektaşi Eğitim Ve Kültür Derneği, Bursa Haydariye Alevi Bektaşi Derneği, Çorum Nefes Alevi Bektaşi Kültür Ve Eğitim Derneği Gaziantep Kırklar Alevi Bektaşi Kültür Ve Eğitim Derneği, Alevi Bektaşi Eğitim Ve Kültür Derneği Ve Ufuk Alevi Bektaşi Kültür Ve Eğitim Derneği.”
Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) de kararname ile kapatılan dernekler arasında yer aldı.
 
15 Vakıf Üniversitesi Kapatıldı

Kararname ile Altın Koza (İpek) Üniversitesi, Bursa Orhangazi Üniversitesi, Canik Başan Üniversitesi, Selalıaddin Eyyubi Üniversitesi, Fatih Üniversitesi, Melikşah Üniversitesi, Mevlana Üniversitesi, Şifa Üniversitesi, Turgut Özal Üniversitesi, Zirve Üniversitesi, Kanuni Üniversitesi, İzmir Üniversitesi, Murat Hüdavendigar Üniversitesi, Gediz Üniversitesi ve Süleyman Şah Üniversitesi’nin kapısına kilit vurulan 15 vakıf yükseköğretim kurumu oldu. Bu kurumlarda okuyan öğrenciler devlet veya vakıf üniversitelerine aktarılacak.

19 Sendika Kapatıldı

Kararname ile iki konfederasyona bağlı 19 sendika da kapatıldı. Kapatılan sendikaların isimleri şöyle: Cihan-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikalar, Ufuk Büro-Sen, Aktif Eğitim-Sen, Ufuk Sağlık-Sen, Ufuk Yerel-Sen, Ufuk Haber-Sen, Ufuk Külltür-Sen, Ufuk Bayındır-Sen, Ufuk Ulaştırma-Sen, Ufuk Tarım Orman-Sen, Ufuk Enerji-Sen, Aksiyon İş Konfederasyonuna bağlı Sendikalar; Pak Gıda İş, Pak Maden İş, Pak Finans İş, Pak Eğitim İş, Pak Toprak İş, Pak Metal İş, Pak Enerji İş, Pak Taşıma İş,  ve Pak Deniz İş.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.