Öne Çıkanlar türkiye galatasaray gündem özeti ihracat çin bugünün gündemi kınama CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel Metina burgan bank dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu dolar

“Gençlerin Gerisinde Kalan Değil, Onlara Rota Çizen Bir Anlayışla Çalışmalarımızı Yürütmeliyiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik Zirvesi’nde yaptığı konuşmasında “Gençlerin gerisinde kalan değil, onların önünü açan, onlara rota çizen bir anlayışla çalışmalarımızı yürütmeliyiz. Hem devleti yönetenler olarak bizim hem gençliğe dair hassasiyeti olan siz sivil toplum kuruluşlarımızın bu noktada sorumluluğu bellidir. Hepimizin ortak sorumluluğu, gençlerimizin terör, şiddet, uyuşturucu ve nihilizm bataklığına düşmeyecekleri bir zemini birlikte hazırlamaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Gençlik Zirvesi’ne katıldı. Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kongre Merkezinde düzenlenen zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

“GENÇLERİMİZ, GEÇMİŞE GÖRE BUGÜN HER ALANDA KENDİLERİNİ DAHA FAZLA HİSSETTİRİYOR”

Konuşmasında “Gençlerin gerisinde kalan değil, onların önünü açan, onlara rota çizen bir anlayışla çalışmalarımızı yürütmeliyiz” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hem devleti yönetenler olarak bizim hem gençliğe dair hassasiyeti olan siz sivil toplum kuruluşlarımızın bu noktada sorumluluğu bellidir. Hepimizin ortak sorumluluğu, gençlerimizin terör, şiddet, uyuşturucu ve nihilizm bataklığına düşmeyecekleri bir zemini birlikte hazırlamaktır. Gençlerimizi formatlamanın, onları belli kalıplara mahkûm etmenin değil, gençlerimizle ideallerinin önündeki engelleri kaldırmanın çabası içinde olacağız. Biz, gençlerin hayal dünyasını yasaklarla çevrelemeyi değil, alabildiğine genişletmeyi hedefliyoruz” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin siyasi, ekonomik, ticari ve kültürel hayatında gençlerin katkısı, gençlerin varlığı her zamankinden çok daha fazla hissediliyor. Dinamizmleriyle, heyecanlarıyla, cesaretleriyle, geleceğe dair sarsılmaz inançlarıyla gençlerimiz, geçmişe göre bugün her alanda kendilerini daha fazla hissettiriyor. İnşallah gelecekte çok daha iyi bir konumda olacağız” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında, “Maalesef ülkemizde zamana, değişime, hayatın ve dünyanın gerçeklerine karşı direnmeyi ‘çağdaşlık’ zanneden fosilleşmiş, gerici bir zihniyet vardır. Bu her zaman vardı, bugün de var. Bunların hayattaki varlık sebepleri ise milletin değerleriyle kavga etmek, ne pahasına olursa olsun kendi çıkarlarını, kendi ikballerini korumaktır. Nitekim bu uğurda yeri geldiğinde terör örgütleriyle, yeri geldiğinde emperyalistlerle, yeri geldiğinde Türkiye düşmanı yapılarla iş tutmaktan asla çekinmiyorlar” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.