Gündemde Bugün-15 Kasım 2016 Salı
TÜRKİYE
-Terör örgütü DEAŞ'in elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.
-
Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı ile yurt içi ve yurt dışındaki yansımaları takip ediliyor.
-Fetullahçı Terör Örgütü'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.

TBMM GRUP TOPLANTILARI
-AK Parti, CHP, HDP ve MHP TBMM Grupları toplanacak. (Saat:11.15-13.30-12.30-10.30)

BAŞBAKAN YARDIMCISI TÜRKEŞ KKTC'DE

-Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, KKTC'nin 33. kuruluş yıl dönümü kutlamalarına iştirak edecek.
-KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edilecek Türkeş ve Kasırga, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Hüseyin Özgürgün ile ayrı ayrı görüşecek.


BAŞBAKAN YARDIMCISI KAYNAK GAZİANTEP'TE
-
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AFAD tarafından Musul'a gönderilecek 108 yardım tırının, Gaziantep Serbest Bölgesinde düzenlenecek uğurlama törenine katılacak. (Saat:10.45)

BAKAN ZEYBEKCİ İSTANBUL'DA
-Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İstanbul'da Türkiye hracatçılar Meclisi tarafından hazırlanan "ihracat Zirvesi 2016" toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştirecek,
İhracatın Gizli Şampiyonları Ödül Törenine katılacak ve İhracat Forumu (Teşrifleri halinde Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında) katılacak. (Saat:09.30-10.30-15.00)

BAKAN ÇAVUŞOĞLU ANKARA'DA
-Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ile başbaşa ve heyetlerarası görüşmeden sonra  Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ile ortak basın toplantısı yapacak. (Saat:10.00-10.30-11.30)

BAKAN YILMAZ ANKARA'DA
-Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Millî Eğitim Bakanlığı 2017 Yılı Bütçe Görüşmelerine katılacak. (Saat:10.00) 

BAKAN ÖZHASEKİ FAS'TA
-
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'yi temsilen Fas'ın Marakeş kentinde gerçekleştirilen Dünya İklim Zirvesi'ne katılacak.

BAKAN SAYA KAYA ANKARA'DA
-
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Florida Üniversitesi işbirliğinde Bilkent Otel ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "1. Uluslararası Kadın Kongresi"ne katılacak. (saat:10.00)

TBMM GÜNDEMİ
-
Genel Kurul’da, Kamu Başdenetçisi (ombudsman) seçimi yapılacak. (15.00)

TBMM KOMİSYON TOPLANTISI
-
Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi görüşülecek. (10.00)

TBMM BASIN TOPLANTILARI
-
CHP milletvekilleri Özkan Yalım ve Okan Gaytancıoğlu basın toplantısı (11.00)

EKONOMİ
-TÜİK, ağustos ayı işgücü istatistiklerini açıklayacak. (Saat:10.00)
-Hazine, 5 ve 6 yıl vadeli 2 tahvil ihalesi düzenleyecek.

DÜNYA-DİPLOMASİ
-ABD Başkanı Barack Obama, Yunanistan'a yapacağı resmi ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos ve Başbakan Aleksis Çipras ile bir araya gelecek.
-Avustralya'da Filistin Ulusal Günü dolayısı ile Melbourne Federasyon Meydanı'na Filistin bayrakları çekilecek.

KÜLTÜR-SANAT
-16 Kasım'da sahnelenmeye başlayacak Fuerza Bruta'nın basına özel provaları Volkswagen Arena’da yapılacak. (Saat:12.30)
-İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kitaplığı, İstanbul Görme Engelliler Bilgi Merkezi Projesi tanıtımı için basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:13.30)
-"23. Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri" Sakıp Sabancı Müzesi The Seed Etkinlik Merkezinde sahiplerini bulacak. (Saat:14.30)

SPOR
-Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 7. haftasında Anadolu Efes-Unics Kazan ve Maccabi Fox-Fenerbahçe maçları oynanacak. (Saat:20.00-22.05)
-Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Banvit-Monaco ve Dinamo Sassari-Beşiktaş Sompo Japan karşılaşmaları yapılacak. (Saat:20.00-22.30)
-Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında Eczacıbaşı VitrA, Belarus'un Minchanka takımına konuk olacak. (Saat:19.00)









 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.