Öne Çıkanlar Covid19 cumhurbaşkanı erdoğan Entübe Sayısı Kovid19 ANTALYA istanbul İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ağır hasta sayısı Entube hasta sayısı Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Sağlık Bakanı Fahrettin Koca COVID19 aşısı

Gündemde Bugün - 9 Mart 2016 Çarşamba

1- Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko'nun Türkiye ziyareti

- Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile Mecliste, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de Çankaya Köşkü'nde görüşecek.

(TBMM/12.00/Ankara/13.00) 

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Savunma Sanayii Müsteşarlığındaki Savunma Sanayii İcra Kurulu Toplantısı'na katılacak.

- Davutoğlu, TBMM'deki bütçe görüşmeleri ile Uluslararası Yatırımcılar Derneğinin (YASED) resepsiyonuna da iştirak edecek.

(Ankara/10.00/14.00/19.00) 

3- CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(TBMM/12.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Türkiye-Belçika Üçlü Bakanlar Toplantısı

- İki ülkenin Dışişleri, Adalet ve İçişleri bakanlarının üçlü toplantısı, Hilton Otel'de gerçekleştiriliyor.

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, toplantının ardından mevkidaşlarıyla basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/09.00/13.15) 

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Tarihimize İz Bırakan Valide Sultanlar" programına iştirak edecek.

(Ankara/09.30)

3- ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası açılıyor

- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, fuar kapsamında Türkiye standını ziyaret edecek ve gazetecilere açıklama yapacak, Alman Seyahat Acenteleri Birliği ve ülkedeki tur operatörleriyle görüşmelerde bulunacak.

(Berlin) 

4- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türk Konseyi Ulaştırma Bakanları Toplantısı'na katılacak.

(İstanbul/10.00) 

5- HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Halkların Demokratik Kongresi, Demokratik Bölgeler Partisi ve Demokratik Toplum Kongresi temsilcileriyle nevruz programına ilişkin ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Diyarbakır/11.00)

6- TBMM Genel Kurulunda 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2014 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı'nın tümü üzerinde son konuşmalar yapılarak her iki tasarı oylanacak.

(TBMM/14.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Cenevre'deki Suriye görüşmeleri başlıyor

- Suriye'deki krize siyasi çözüm bulmak amacıyla Birleşmiş Milletler öncülüğünde başlatılan ancak askıya alınan görüşmeler İsviçre'nin Cenevre kentinde tekrar başlayacak.

(Cenevre) 

2- ABD, Rusya ve Uluslararası Suriye Destek Grubu ortakları arasında, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının ardından diplomasi trafiği, ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/Washington/Moskova/Cenevre)

3- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Suriye rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam) 

4- İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlik ile ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

5- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

6- ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesinin ardından Batı Şeria'ya geçerek Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelecek.

(Kudüs) 

EKONOMİ

1- EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye Enerji Vakfınca düzenlenen "Doğalgaz Kombine Çevrim Santrallerinde Risk Yönetimi" çalıştayına katılacak.

(Ankara/09.30)

2- TÜİK, finansal yatırım araçlarının şubat ayındaki reel getiri oranlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Letonya'nın başkenti Riga'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'na erkekler serbest stil 65 ve 97, kadınlarda 53 ve 60 kilo müsabakalarıyla devam edilecek.

(Riga/10.00) 

2- Fenerbahçe-Braga UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçına doğru

- Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Ülker Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- Fenerbahçe, Braga maçının hazırlıklarını Can Bartu Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

- Braga Teknik Direktörü Paulo Fonseca, Ülker Stadı'nda basın toplantısına katılacak.

- Braga, son çalışmasını Ülker Stadı'nda yapacak.

(İstanbul/15.00/18.30/19.30/20.00)

3- UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanşında Zenit-Benfica ve Chelsea-Paris Saint Germain maçları oynanacak

(Saint Petersburg/19.00/Londra/21.45)

4- Voleybol Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi 6'lı play-off turu ilk maçında Fenerbahçe Grundig, Rusya'nın Dinamo Moskova takımını ağırlayacak.

(İstanbul/19.00)

5- Voleybol Kadınlar Challenge Kupası yarı finalinde Bursa Büyükşehir Belediyespor-CSM Bükreş ve Zarechie-İmperial Hastanesi İdmanocağı maçları oynanacak.

(Bursa/Odintsovo/18.00)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.