Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk suriye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı tüketici güven endeksi hatay terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici

Halebak “Dünya Hamile”

“Halebak ile Labirent” programında konuşan Emin HalebakDünya düşünsel bazlı bir hamilelik dönemi yaşıyor. Bu hamilelik döneminin sonunda mutlaka yeni bir söylem çıkacak. Yeni bir model oluşacak” dedi.

Oksimoron TV’de yayınlanan ‘’Halebak ile Labirent’’ programında Halebak, ’’Facebook, Google, Twitter gibi birçok sosyal medya alanında herkes, her şeyi söyler gibi olmasına rağmen bir siyasi kabızlık ortaya çıktı’’ dedi. Halebak şu açıklamaları yaptı:

Halebak: ‘’Dünya Düşünsel Bazlı Bir Hamilelik Dönemi Yaşıyor’’

“İnternet bütün düzeni bozdu. Küreselleşmenin kapitalizme, toplumlara yarattığı olanakların dışında toplumlara yarattığı herhangi bir olanak olmadı. Evet, özgürleştik gibi geldi. Sosyal medya alanında herkes, her şeyi söyler gibi olmasına rağmen bir siyasi kabızlık ortaya çıktı.

Aradan 50 yıl geçmesine rağmen dünya henüz yeni bir söyleme ulaşamadı. Siyasetçiler yeni bir şeyler söyleyemediği için son derece düşük standartlardaki siyasilerin, ülkeleri yönetme noktasında olduğunu gördük. Bu düzen, zenginleri aşırı derece de zenginleştirirken ekonomik gücün paylaşılmasını azalttı. Orta tabaka dediğimiz tabakayı genişleteceğine fakir kısmı daha çok genişletti. İnsanlar mutsuz. Ve bunların mutsuzluğunu karşılayacak herhangi bir önlem dünya da, sağda veya solda gelişmiyor. Dünya düşünsel bazlı bir hamilelik dönemi yaşıyor. Bu hamilelik döneminin sonunda mutlaka yeni bir söylem çıkacak. Yeni bir model oluşacak.

Halebak: ‘’İnsanları Ötekileştirerek Arkamızdan Sürükledik’’

Masal, hurafe ile söylem kısmını geliştirmeye başladık. İnsanlar, akılla soru sormasınlar diye direk inanacakları bir sistem kurmaya başladık. İnsanları ötekileştirerek çok rahat arkamızdan sürüklemeye başladık. İnsanları karşılıklı bölmek, parçalamak karşıtlığı yaratmak en sonunda bir savaşı körükleyecektir. Türkiye de on, on beş tane trilyon dolarlık adamlar yarattık. En zengin onlar oldu ama hastane kuyrukları bitmedi. İlaçları alamaz hale geldik. Emeklilikte kendimizi geçindirecek bir emeklilik maaşına ulaşamadık. Yeni bir çözüm yeni bir söylem gerekiyor.

Halebak: ‘’Bizi Demokratik Ülkeler Sınıfından Çıkardılar’’

Bize dediler ki: ‘’Siz demokrasinizi geliştiremiyorsunuz. Çünkü ekonomik yönden zengin değilsiniz’’. Ekonomik olarak güçlenmek özgürlükleri geliştirmiyor. Siz özgürlüklerinizi geliştiremediğiniz süre içerisinde, özgür dünyayı yaratamazsınız. Bizi demokratik ülkeler sınıfından çıkardılar. Herkesin buzdolabı var. Herkesin adalet karşısında eşit hakkı var mı? Herkesin özgürlük hakkı var mı? Herkes istediği sendikaya gidip üye olabiliyor mu? İstediği gibi örgütlenebiliyor mu? Artık toplumun adil ve paylaşımcı bir siyaseti yaratma mecburiyeti ve buna ihtiyacı vardır. Bunu kimler çözüyorsa geleceğin iktidarı onlar olacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.