Öne Çıkanlar Covid19 Kovid19 ANTALYA Entübe Sayısı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu cumhurbaşkanı erdoğan istanbul Ağır hasta sayısı Entube hasta sayısı Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Sağlık Bakanı Fahrettin Koca COVID19 aşısı

Hava Sıcaklığı Tüm Yurtta 3 İla 6 Derece Azalacak

Hava sıcaklığı, Tüm yurtta 3 ila 6 derece azalacak ve mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra Giresun'un doğusu, Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, Marmara ve kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimler ile akşam saatlerinden itibaren Karadeniz kıyı kesiminde de karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Doğu Karadeniz kıyıları ile İskenderun Körfezi'nde kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/sa) esmesi bekleniyor.

YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; akşam saatlerinde Giresun'un doğusu, Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olacağı, kıyı kesimlerde karla karışık yağmur ve iç kesimlerde yoğun kar şeklinde gerçekleşeceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bölgelerde Hava Durumu

Marmara: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren doğusu ve İstanbul çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra Bursa, Sakarya ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın, akşam saatlerinden itibaren kıyılarda kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus hadisesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzey kesimlerinin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, kıyılarının yağmur ve karlakarışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın, öğle saatlerinde Sinop çevrelerinde kuzeybatı yönünden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz kıyıları ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur ve zamanla karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olmak üzere; akşam saatlerinde Giresun'un doğusu, Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, sabah saatlerinden itibaren kıyılarda kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu, kuzeydoğusunun parçalı bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Ardahan çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
 
Bazı İllerde Hava Durumu

Ankara: Parçalı ve az bulutlu (6)
İstanbul: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yağmurlu (10)
İzmir: Parçalı ve az bulutlu (14)
Adana:Parçalı ve az bulutlu (18)
Antalya: Parçalı ve az bulutlu (20)
Bolu: Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı (4)
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; doğu ilçelerde kuvvetli olması bekleniyor. (8)
Erzurum: Parçalı bulutlu (-3)
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu (10)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.