Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk suriye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı tüketici güven endeksi hatay terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici

HSK 2018 Ana Kararnamesini Yayımladı

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 2018 ana kararnamesiyle 3 bin 320 hakim ve savcının görev yerlerini değiştirdi.

HSK, 2018 yılı ana kararnamesini yayımladı. Kararnameye ilişkin çalışmalar 25 Temmuz itibariyle biterken, kararname sonrası adli yargıda boş kalan kadrolara kura kararnamesi ile atamalar yapılacak. Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesinin 25 Temmuz 2018 tarihli ve 1000 sayılı adli yargı kararnamesince 3 bin 19 hakim ve savcının, 1001 sayılı idari yargı kararnamesince ise 301 yargıcın görev yerleri değişti.

Kararnameye ilişkin yeniden inceleme talebi bulunan hakim ve savcılar tebligatı beklemeden 30 Temmuz 2018 günü mesai bitimine kadar UYAP personel ekranından başvuru yapabilecek. Öte yandan 2018 ana kararnamesi ile Sakarya ve Konya Bölge Adliye Mahkemelerine ilk defa atama yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.