Öne Çıkanlar ankara chp deprem tsk diyarbakır konya sgk bodrum ırak pkk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank cumhurbaşkanı erdoğan

HSYK 3. Dairesinden FETÖ İmamı Öksüz’ü Bırakan Hakimlere Soruşturma İzni

HSYK 3. Dairesi, FETÖ'nün hava kuvvetleri imamı olduğu iddia edilen Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakimler Köksal Çelik ve Çetin Sönmez hakkında soruşturma izni verdi. Öksüz'ün ifadesini alan Savcı Cihan Ergün hakkında da ‘basın yayın organlarında yaptığı konuşmalar nedeniyle’ soruşturma izni verildi.
 
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, (HSYK) 3. Dairesi FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı olduğu iddia edilen Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Adil Öksüz’ü serbest bırakan hakimler Köksal Çelik ile yapılan itirazı reddeden hakim Çetin Sönmez  hakkında soruşturma izni verdi.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında Akıncılar Üssü'nde tek gözaltına alınan sivil olan ve “FETÖ'nün Hava Kuvvetleri İmamı” olduğu iddia edilen Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr Adil Öksüz, tutuklanması istemiyle Sincan Batı Adliyesinde hakimliğe çıkarılmıştı. Sincan Batı Adliyesi Hakimi Köksal Çelik, Öksüz hakkında yurtdışına çıkış yasağı kararı vererek, adli kontrol şartıyla serbest bırakmıştı. Bu karara yapılan itiraz ise hakim Çetin Sönmez tarafından reddedilmişti.
 
Öksüz'ün serbest bırakılması kararını veren Çelik ve yapılan itirazı reddeden Sönmez'le ilgili, HSYK müfettiş görevlendirmişti. HSYK 3. Dairesi, hakimler Çelik ve Sönmez hakkında soruşturma izni verdi. Kurul ayrıca Öksüz'ün ifadesini alan Savcı Cihan Ergün hakkında da “basın yayın organlarında yaptığı konuşmalar nedeniyle” soruşturma izni verildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.