Öne Çıkanlar türkiye gündem özel meme kanseri Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi burgan bank TarımGFE borsa endeksi byegm Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ABP Genel Başkanı Bedir Yalçın ekonomi koordinasyon kurulu cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

İçişleri Bakanı Soylu: 7 Kişi Gözaltında, 5 Kişi Aranıyor

Sabah saatlerinde meydana gelen terör saldırısının ardından Kayseri’ye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki olay yerinde incelemelerde bulunup, yetkililerden bilgi aldıktan sonra ortak basın toplantısı düzenledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kayseri’deki terör saldırısıyla ilgili 7 kişinin gözaltına alındığını, 5 kişinin de arandığını açıkladı.

Şehit ve yaralılara ilişkin bilgi de veren Soylu, “Adli Tıpa intikal eden ve kimliği belli olan sabah 8 şehidimiz var demiştim. Şimdi 12 şehidimiz Adli Tıpa intikal etmiş durumda. Bir şehidimiz de üniversite hastanesinde. Biraz sonra o da Adli Tıpa intikal edecek. 13 şehidimiz var. Bir hastanede bir yaralımız daha oluştu, toplam 56 yaralımız var, 12'si yoğun bakımda, 4'ü ağır” açıklamasında bulundu.

Terörün hedefi ile buluşturulmaması gerektiğinin altını çizen İçişleri Bakanı Soylu, vakar ve sükûnetle güvenlik kuvvetlerinin, devletin ve hükümetin bu konuda yapacaklarının takip edilmesini istedi.

Soylu, “İçimiz yanıyor ve bu evlatlarımızın, bu kardeşlerimizin şahadete yürümesi ülkemizi, insanlarımızı büyük bir acı ile karşı karşıya bırakıyor. Adli Tıp’a intikal eden ve kimliği belli olan sabah 8 şehidimiz var demiştim. Şimdi 12 şehidimiz Adli Tıp’a intikal etmiş durumda. Bir şehidimiz de üniversite hastanesinde. Biraz sonra o da Adli Tıp’a intikal edecek. 13 şehidimiz var. Bir hastanede bir yaralımız daha oluştu, toplam 56 yaralımız var, 12’si yoğun bakımda, 4’ü ağır” dedi.
 
Teröristin Kimliği Belli
Saldırıya ilişkin soruşturmanın devam ettiğini ifade eden İçişleri Bakanı Soylu, “Şu anda 7 kişi gözaltında. 5 kişinin de arama çalışmaları devam ediyor. Olayın nereden ve nasıl intikal ettiğine yönelik güvenlik kuvvetlerimizin tespitleri açık. Teröristin kimliği belli. Güvenlik kuvvetlerimiz çalışmaların tamamlayınca kamuoyuna bilgi arz edilecektir. Tüm milletimize sabır niyaz ediyoruz. Terörün cezasını vereceğiz, kimsenin endişesi olmasın” şeklinde konuştu.
Terörün Türkiye’nin defterinden çıkarılacağını ve terörün tasfiye edileceğini, bu konudaki kararlılığın açık olduğunu vurgulayan Bakan Soylu, sözlerine şöyle devam etti:

“Evlatlar bizim evlatlarımız, memleketimizin evlatları. Onların emaneti bu ülkenin bağımsızlığı, hürriyeti ve özgürlüğüdür. Bu emaneti ay-yıldızlı bayrağımızın namusu gibi Ezanı Muhammedînin semalarda bağımsızlığımızı timsal ettiği gibi vakarla taşıyacağız. Milletimizin endişesi olmasın gerekli cezayı en kısa zamanda bunlara vereceğiz. 15 Temmuzda ortaya koyduğumuz terörle mücadelenin karalılığıyla, yönettikleri alanda nasıl sıkıştıklarını ve nasıl çaresiz kaldıklarını bu kaosu oluşturabilmek için nerelere saldırı planları hazırladıklarını görüyoruz. Bunu da bertaraf edeceğimizi bir kere daha ifade etmek istiyorum.”
Milletin birliğe, beraberliğe ve sağduyuya ihtiyacı olduğunu belirten Bakan Soylu, “Her birimiz ortak akılla, birlikte buna nasıl cevap verebileceğimizi ve nasıl hareket edebileceğimiz, bu milletin ferasetiyle birleştirip yolculuğumuzu devam ettireceğiz” dedi.
 
4 Yaralının Hayati Tehlikesi Devam Ediyor
Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise bakanlar ve milletvekilleriyle hastaneleri ziyaret ederek yaralılarla görüştüklerini söyleyerek, “56 yaralımız var. 12 kardeşimiz, gazimiz yoğun bakımlarda. Tabi yoğun bakımdan çıkıp ameliyata giren, ameliyattan tekrar yoğun bakıma gelen kardeşlerimiz var. Bunlardan 4’ü şu anda hayati tehlikeleri itibariyle ciddiyetini koruyor” açıklamasında bulundu.

Saldırı sonrasında hastanelerin iyi organize olduğunu ifade eden Akdağ, sağlık çalışanlarının canla-başla görev yaptıklarının altını çizdi.
Yaralısı olmadığı halde hastanelere dua etmek için gelen insanlarla karşılaştığını anlatan Sağlık Bakanı Akdağ, sözlerini sürdürdü:

“Bu millet, bu ruha sahip oldukça kim olursa olsun, nereden gelirse gelsin, milletimizin birliğini zedeleyebilecek, milletimizi bu terör belasına, bu eşkıyalığa karşı birlikte olmaktan, omuz omuza olmaktan alıkoyacak hiçbir güç yok. Bu ruh, biliyorum ki Kayseri’deki vatandaşlarımızın, 79 milyon vatandaşımın ruhudur, onları temsil ediyor. 56 yaralımızın büyük bir kısmı hafif yaralı. Hastanede bir taraftan takip ediliyorlar bir taraftan da istirahat etmeleri lazım. Büyük bir şok geçirdiler, bu tip hadiselerden sonra oradaki ruhsal etkilenme de ciddi oluyor.” 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.