Öne Çıkanlar türkiye gündem özeti galatasaray ihracat çin bugünün gündemi kınama CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel Metina dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu ak parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu

İlk Tören Anıtkabir'de

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, 98’inci yılında Türkiye genelinde düzenlenecek etkinliklerle kutlanıyor. İlk tören Ankara’da, Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk konulmasıyla başladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve beraberindeki heyet, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programı kapsamında Anıtkabir’i ziyaret etti. Bakan Kılıç ve beraberindeki heyet, Türk bayrakları taşıyan gençlerle Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine geldi. Kılıç’ın mozoleye çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

"GAZİ MECLİSİMİZİN KAPILARI 18 YAŞINI DOLDURAN HER GENCİMİZE SONUNA KADAR AÇILMIŞTIR"
Bakan Kılıç, Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Kılıç, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:
“Aziz Atatürk. Zatıâlinizin 98 yıl önce Samsun’dan başlattığı tarihi yolculuk, sizlerin önderliğindeki inançlı yürüyüşüyle Ankara’da Cumhuriyetimizin kurulması ile hedefe ulaşmıştır. Aziz milletimiz 15 Temmuz’da Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın çağrısı ile meydanları doldurmuş kutlu emanetinizi canı pahasına sahip çıkmıştır. Gençlerimiz bu direnişin en ön safında yer ayarak geleceğimizin teminatı olduklarını bir kez daha ispat etmişlerdir. Gençlere olan güvenimiz 16 Nisan’da onları TBMM’ye götüren yasa tekliği ile sembolleşmiş ve Gazi Meclisimizin kapıları 18 yaşını dolduran her gencimize sonuna kadar açılmıştır. Başta zatıâliniz olmak üzere, milli mücadele kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Ve Gençlik Spor Bayramımızın kutlu olmasını diliyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.