Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk suriye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı tüketici güven endeksi hatay terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici

“İnsanlığın Selameti İslam’da”

Bakü Şehitlik Camii’nde Azerbaycanlı vatandaşlarla bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “İnsanlığın selameti İslam’dadır. İslam denge dinidir ve İslam yeryüzünde dengesizlikler olmasın, yeryüzünde huzur ve barış olsun diye Peygamberler aracılığıyla gönderilen bir dindir.” dedi

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Üye Ülkeleri Diyanet İşleri ve Dini İdare Başkanları Toplantısı için Azerbaycan’a giden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Bakü Şehitlik Camii’nde Azerbaycanlı vatandaşlarla sabah namazında bir araya geldi.

Burada sabah ezanını okuyan ve ardından namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, daha sonra cemaate hitap etti.

İbadetler Allah’a şükrün en güzel ifade şekli olduğunu belirten Başkan Erbaş, “Peygamber Efendimiz (s.a.s.) bir gün ashabına diyor ki; ‘Namaz dinin direğidir.’ Elhamdülillah bugün sabah namazımızı cemaatle eda etmiş bulunuyoruz. Cemaatle kılınan namazın evde kılınan namaza göre kat kat daha çok sevabı olduğunu hadis-i şeriflerden öğreniyoruz. Dinin direği olan namaz inşallah Müslümanların, gençlerin, neslinin, zürriyetinin hiçbir zaman ihmal etmediği en önemli ibadetlerden birisi olur. Namaz aynı zamanda insanları kötülüklerden alıkoyan bir ibadettir. Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de; ‘Namaz insanı bütün kötülüklerden alıkoyar.’ buyurmaktadır.” dedi.  

Başkan Erbaş, Kur’an-ı Kerim’in hayat rehberi olduğunu ifade ederek, “Hayat rehberi olan Kur’an’a ve Peygamber Efendimizin sünnetine göre yaşamamız lazım. Efendimiz (s.a.s.) Veda Hutbesi’nde şöyle buyurdu; ‘Size iki şeyi emanet ediyorum. Bu iki şeye sarıldığınız müddetçe yolunuzu sapıtmazsınız. Bunlar Allah’ın kitabı Kur’an-ı Kerim ve benim sünnetim.’” diye konuştu.

“Kur’an’da ne emrediliyorsa onda bir hikmet vardır”

“Kur’an-ı Kerim insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için gönderilen bir kitap.” diyen Başkan Erbaş, “Kendi hayatımızı, çocuklarımızın, gençlerimizin hayatını Kur’an’a göre tanzim etmemiz lazım. İbrahim Suresi’nin ilk ayetinde Rabbimiz bu konuyu şöyle bizlere öğretiyor; ‘Kitabı sana insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarasın diye indirdik.’ Kur’an-ı Kerim’in indirilişinin amacı budur. Kur’an’da ne emrediliyorsa onda bir hikmet vardır ve bütün insanların bu emirleri yerine getirmesi lazım. Neyi yasaklıyorsa da insanların ondan uzak durması lazım.” ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, bugünlerde Peygamber Efendimizin (s.a.s.) Mevlid-i Nebi Haftası’nın kutlandığını hatırlatarak, sözlerine şöyle devam etti:

“Mevlid-i Nebi Haftası, Peygamber Efendimizin insanlığa kazandırdığı bütün değerleri yeniden hatırlamamız, hatırlatmamız, adeta ruhi yenilenmemiz anlamına geliyor. Onun için Peygamber Efendimizin insanlığa müjdelerinden birisini yaşıyoruz şu anda buyuruyor ki; “Hiçbir gölgenin bulunmadığı bir anda Allah’ın arşının gölgesi altında gölgelenecek yedi sınıf insandan birisi de kalbi mescitlere, camilere bağlı Müslümanlardır.” Böyle bir müjdesi var. Efendimiz (s.a.s.) bir diğer müjdesinde de; “Huzuru ibadette bulan gençler.” buyuruyor. İnşallah biz o gençlerden olmuşuzdur ve bizim gençlerimizde o müjdelenen gençlerden olmuştur.”

İslam’ın insanları açısından önemine de değinen Başkan Erbaş, “İnsanlığın selameti İslam’dadır. İslam denge dinidir ve İslam yeryüzünde dengesizlikler olmasın, yeryüzünde huzur ve barış olsun diye Peygamberler aracılığıyla gönderilen bir dindir. Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de; ‘Bugün dininizi kemale erdirdim. Üzerinizdeki nimetimi tamamladım. Size din olarak İslam’ı seçtim.’ Demek ki İslam üzerimizde bir nimet. Ne mutlu bize ki Müslümanız ve ne mutlu bize ki ibadetlerini yapan Müslümanlar olarak hayatımızı sürdürüyoruz. Rabbim gençlerimize, çocuklarımıza İslam’ı doğru bir şekilde anlatmayı, öğretmeyi ve İslam’ın doğru bir şekilde yaşamayı nasip eylesin.” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.