Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk dsp terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu Nevruz suriye Settar Tanrıöğen taburcu oldu mu SEBA Netsia

İş Sağlığı Ve Güvenliği İçin Büyük Buluşma Yarın

8. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı törenle yarın başlıyor. Konferans’ta 36 farklı konu detaylı bir şekilde masaya yatırılacak. 

Çalışma hayatının tarafları ile bilim ve iş dünyasından sanat dünyasına kadar ulusal ve uluslararası düzeyde yaklaşık 5 bin kişiyi İstanbul’da buluşturacak olan 8. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı törenle yarın başlıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde “11 Mayıs Çarşamba gününe kadar devam edecek Uluslararası Konferans, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kapanış konuşmasıyla sona erecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından iş kazası ve meslek hastalıklarının önüne geçilmesi için kamuoyunda farkındalık yaratılması amacıyla düzenlenen ve bu yıl 8’incisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı yarın (8 Mayıs Pazar günü) başlıyor. “Sürdürülebilir İş Sağlığı ve Güvenliği” ana temasıyla gerçekleştirilecek ve açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı Konferansa, G20 ülkeleri iş sağlığı ve güvenliği temsilcilerin de aralarında yer aldığı ulusal ve uluslararası düzeyde yaklaşık 5 bin kişi katılacak. Konferansın, iş sağlığı ve güvenliğinin sürdürülebilirliği noktasında uluslararası işbirliğine köprü oluşturması hedefleniyor.

İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı, uluslararası örgütlerden sendikalara, bilim ve iş dünyasından sanat dünyasına kadar bütün kesimleri 8-11 Mayıs 2016 tarihleri arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde bir araya getirecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış konuşmasıyla başlayacak ve 4 gün sürecek Konferans’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Temsilcisi Nancy Leppink, TİSK Genel Başkanı Yağız Eyüboğlu, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay da konuşma yapacak. Uluslararası düzeyde katılımın yoğun olduğu Konferansla, yasal düzenlemeler ve mesleki yeterlilikte yeni dönemle birlikte daha fazla gündeme gelen iş sağlığı güvenliği konusunda ülkeler arasındaki işbirliğinin arttırılmasının yanı sıra bilgi, tecrübe ve iyi uygulamaların paylaşımı da hedefleniyor. İş sağlığı ve güvenliği alanında Dünyaca ünlü isimlerin de konuşmacı olarak deneyimlerini aktaracağı Konferans, 11 Mayıs Çarşamba günü Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kapanış konuşmasıyla sona erecek.

DİZİLER VE OYUNCULARI ÖDÜLLENDİRİLECEK

Konferansta bölümlerinde iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili konulara değinerek kamuoyunda farkındalık yaratılmasına katkı yapan Kara Sevda, Baba Candır, Zengin Kız Fakir Oğlan dizilerinin yapımcı ve oyuncularına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödül verilecek.

OTORİTE İSİMLER 36 AYRI KONUYU ELE ALACAK

İş sağlığı ve güvenliği alanında akademisyenleri, uzmanları, uluslararası kuruluşları, üniversiteleri, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini bir araya getirecek Konferans’ta 36 farklı konu detaylı bir şekilde masaya yatırılacak.

Konferansa konusunda otorite olarak kabul edilen Uluslararası Sosyal Güvenlik Kurumları Birliği (ISSA) Başkanı Errol Frank Stoove, Uluslararası İş Teftiş Kurumları Birliği Başkanı (IALI) Kevin Myers, Avusturalya Griffith Mühendislik Fakültesi’nden Prof. Sherif Mohamed ana konuşmacı olarak katılacak.

Ayrıca AB İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansı (EU-OSHA) Brüksel İrtibat Ofisi Yöneticisi Brenda O’Brien, Uluslararası Çalışma Örgütü İş Yönetimi, İş Teftiş ve İş Sağlığı ve Güvenliği Şefi Nancy Leppink, Uluslararası Sosyal Güvenlik Kurumları Birliği (ISSA) Genel Sekreteri Hans-Horst Konkolewsky, Alman Sosyal Kaza Sigortaları Kurumu (DGUV) Genel Müdürü Walter Eichendorf’nda aralarında bulunduğu iş sağlığı ve güvenliği alanında önemli isimler tecrübelerini Konferans katılımcıları ile paylaşacak.

İş sağlığı ve güvenliği alanında güçlü işbirlikleri ve paylaşımlar için zemin oluşturması hedeflenen Konferans’ta işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği alanında hem sorunların tartışılacağı hem de iyi uygulama örneklerinin anlatılacağı oturumlar yer alacak. Önceki yıllarda yoğun ilgi ile karşılanan eğitim kursları ve iş sağlığı ve güvenliği alanında iyi uygulamaların yerinde görüleceği teknik turlar da düzenlenecek.

Konferans ile eş zamanlı olarak düzenlenecek olan İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı da katılımcılara ve ziyaretçilere iş sağlığı ve güvenliği alanında yeniliklerle tanışma fırsatı sunacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.