Öne Çıkanlar türkiye çin ihracat galatasaray ak parti gündem özel gündem özeti meme kanseri Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Metina astım burgan bank

Jetler Irak'ı Vurdu, Nusaybin Ve Şırnak'ta 10 Terörist Öldürüldü

Güvenlik Güçleri dün Mardin Nusaybin’de altı, Şırnak’ta dört olmak üzere 10 bölücü teröristi öldürdü. 18 terörist sağ yakalandı. Irak'ın kuzeyinde Gara, Avaşin-Basyan, Hakurk bölgelerinde teröristlerce kullanıldığı tespit edilen barınma alanları, 12 jet ile icra edilen hava harekâtı ile iyerle bir edildi.

TSK’dan yapılan açıklamaya göre Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonda dün altı bölücü terörist öldürüldü. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 60 oldu. 27 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 176 oldu.

Şırnak’ta devam eden operasyonda dört bölücü terörist öldürüldü. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 54’e ulaştı. 14 el yapımı patlayıcı imha edilirken toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 172 oldu. İki Kaleşnikof piyade tüfeği, üç av tüfeği, bir el bombası, üç Kaleşnikof şarjörü ele geçirildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı F-16 ve F-4 2020 savaş uçaklarının katıldığı harekatla Hakkurk, Haftanin, Avaşin ve Basyan kamplarında tespit edilen 11 hedef imha edildi. Toplam 12 jetin katıldığı harekatta, teröristlere ait mühimmat deposu, korugan ve sığınaklar tam isabetle vuruldu.

Hakkâri Yüksekova’da devam eden operasyonda dört el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 38 oldu. İki ton amonyum nitrat, 10 kilo A4 patlayıcı, 12 el bombası, 20 82 mm'lik havan mühimmatı, iki 60 mm'lik havan mühimmatı, iki av tüfeği, 150 elektrikli kapsül, 11 mutfak tüpü, 500 metre saniyeli fitil, 300 metre infilaklı fitil, iki tuzaklanmış yangın tüpü, 150 litre mazot, 3 kilometre elektrik kablosu, yedi bombaatar mühimmatı, bir jeneratör, bir telsiz ele geçirildi.

Hakkâri Şemdinli’de, gerçekleştirilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanmış üç el yapımı patlayıcı bulunarak imha edildi.

Şanlıurfa Ceylanpınar’da, yapılan aramada toprağa gömülü vaziyette 36 kilo TNT ele geçirildi.

Şanlıurfa Viranşehir’de bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık ettiği ve bölücü terör örgütü propagandası yaptığı belirlenen üç kişi yakalandı, bir av tüfeği ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Mardin Derik’te bölücü terör örgütüne üye olmak suçundan beş kişi yakalandı ve örgütsel doküman ele geçti.

Mardin Artuklu’da, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yapan altı kişi yakalanmış, bir av tüfeği ve örgütsel doküman bulundu.

Muş Malazgirt’te, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yapan dört kişi yakalanırken örgütsel doküman ele geçirildi.

Irak kuzeyinde Gara, Avaşin-Basyan, Hakurk bölgelerinde teröristlerce kullanıldığı tespit edilen barınma alanları, icra edilen hava harekâtı ile imha edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.