Kalın: Yunanistan Danıştayı’nın Kararı AB Dahil Bütün Taraflarca Reddedilmeli

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Yunanistan Danıştayı’nın 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bu ülkeye kaçan bir darbeciye iltica hakkı tanımasını “skandal” olarak nitelendirerek, kararın AB dahil bütün taraflarca reddedilmesi ve kınanması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Yunanistan Danıştayı’nın 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yunanistan’a kaçan bir darbeci askere ilişkin iltica hakkı tanımasına tepki gösterdi. Kalın, “Yunanistan Danıştayı, bir darbeciye iltica hakkı tanıyarak uluslararası anlaşmaları çiğnemiş ve Yunanistan’ın darbeciler ve teröristler için güvenli bir ülke olduğunu ifade etmiştir. Bu skandal kararın AB dahil bütün taraflarca reddedilmesi ve kınanması gerekir” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.