Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk suriye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı tüketici güven endeksi hatay terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici

Kars Bu Yıl Kabotaj Bayramı'nın Merkezi Olacak

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Çıldır Gölü’nde gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde 5 ilden 74 sporcu yelken ve kano yarışmalarında mücadele edecek.
Bakanlık, Kars Valiliği ile işbirliği içerisinde Çıldır Gölü’nde bu yıl Anadolu gençleri için yelken ve kano yarışlarını başlatıyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın himayesinde gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında 1 Temmuz’da Çıldır Gölü Yelken ve Kano Yarışları başlatılacak.

Ödülleri Bakan Arslan Verecek
Türkiye Yelken Federasyonu ve Türkiye Kano Federasyonu koordinesinde yapılacak yarışlarda 46 yelkenli ve 28 kano teknesi mücadele edecek. Toplam 5 ilden 74 sporcunun katılacağı yarışmalara Muğla Fethiye Yelken, Trabzon Akçaabat Yelken, Trabzon Poyraz Yelken, Sinop Yelken, Van Yelken, Bitlis Tatvan Yelken, Van Kano, Trabzon Kano Kulüpleri katılacak. Yelken Yarışları; Optimist Genel, Optimist Junior, Optimist Kız ve 4,7 Laser klasmanlarında gerçekleştirilecek. Kano Yarışları ise Kız Kategorisi ve Erkek Kategorisi olmak üzere iki kategoride yapılacak. Yarışmalarda ödül alan yarışmacılara ise ödülleri 2 Temmuz’da Bakan Ahmet Arslan tarafından verilecek.

Çıldır Gölü’nde Turizm Gezileri Başlıyor
Etkinlikler kapsamında Çıldır Gölü’nde turizm faaliyetleri ve kültürel geziler de başlatılacak. Çıldır Gölü’nde turizm ve kültürel gezilerin düzenlenmesi amacıyla Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından inşa ettirilen “UDHB Kars” ve “UDHB Ardahan” isimli 2 gezi teknesi Bakan Arslan tarafından hizmete verilecek. Yöre insanın kullanımına sunulacak bu teknelerin aynı zamanda bölgenin turizm potansiyelini arttırması amaçlanıyor. Teknelerin hizmete verilmesinin ardından Bakan Arslan, yine söz konusu teknelerin bağlanacağı Kars İskelesinin ve Ardahan- Çıldır iskelesinin de açılışını gerçekleştirecek. İskeleler kış mevsiminde yüzeyi buz tutan göldeki tekneleri iskele üzerine almaya ve korumaya elverişli bir şekilde inşa edildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.