Öne Çıkanlar pkk gündem özeti CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak bugünün gündemi WeWALK GEKAP Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Gevaş Visca Rant İyi Parti palandöken

"Kaybedecek Tek Bir Çocuğumuz Yoktur"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye’de körpe yaştaki evlatlarımızın ailelerinden uzakta kaldığı barınma yerlerinin bir envanteri çıkarılmalı, bunun yanında hangi maksat ve emele dayalı olarak özel yurtların açıldığı acilen değerlendirmeye alınmalıdır. Bilinmelidir ki, kaybedecek tek bir çocuğumuz yoktur” dedi.

MHP Lideri Bahçeli, dün gece Adana’nın Aladağ ilçesinde bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında hayatını kaybeden 11 öğrenci ve bir eğitmen için taziyede bulundu.  Hayatlarını kaybeden öğrencilere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı dileyen Bahçeli, yangından yaralı kurtularak tedavi altında tutulanlara da acil şifalar diledi.

Yalnızca Adana’yla kalmayıp bütün Türkiye’yi hüzne sokan yangın faciasının her yönüyle, her ihtimaliyle araştırılıp incelenmesi gerektiğini belirten Bahçeli, yangının nasıl çıktığı, içi ahşap kaplı söz konusu iki katlı yurt binasını nasıl sardığının en kısa sürede netleştirilmesi, sorumlular, denetim ve kontrol görevini suiistimal edenlerin bulunup cezalandırılması gerektiğini ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gelecek nesillerine sahip çıkıp desteklemesinin asli sorumluluk ve görevleri arasında olduğunu belirten Bahçeli, bunun tersini düşünmenin yanlış, esef ve endişe verici bir bakış olduğunu dile getirdi. Bahçeli, “Sokak aralarında kurulmuş, sağlıksız, istismara açık ve güvensiz yerlerde çocuklarımızın heder olup gitmesine göz yummak, ses çıkarmamak, hatta örtülü olarak önünü açmak bu ülke ve millete yapılabilecek en dehşet verici kötülüklerden birisidir” diyerek, şöyle devam etti:

“Türkiye’de körpe yaştaki evlatlarımızın ailelerinden uzakta kaldığı barınma yerlerinin bir envanteri çıkarılmalı, bunun yanında hangi maksat ve emele dayalı olarak özel yurtların açıldığı acilen değerlendirmeye alınmalıdır. Bilinmelidir ki, kaybedecek tek bir çocuğumuz yoktur. Milliyetçi Hareket Partisi, sırf sosyal ve ekonomik imkânsızlıklardan dolayı ilkel şartlara mahkûm edilen, hayatların baharında her türlü risk ve tehlikeye maruz bırakılan çocuklarımızın davacısı olacak, elbette her daim yanlarında duracaktır.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.