Öne Çıkanlar gündem özeti pkk CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak bugünün gündemi WeWALK Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk GEKAP Gevaş Visca Rant palandöken Kovid19

Kızılay 40 Milyon Avroyu Suriyelilere Dağıtacak

Avrupa Birliği'nin Suriyeli mülteciler için göndereceği 3 milyar avronun 40 milyonluk kısmı, Kızılay aracılığıyla dağıtılacak.

Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Kerem Kınık, AB'den Suriye için gelecek destek ile ilgili, "AB Komisyonu ilk açıklamasını yaparak 3 milyar avronun ilk 40 milyon avroluk kısmını serbest bıraktı. Bu, Kızılay aracılığıyla harcanacak bir rakam" açıklaması yaptı.

Kınık, AB'den Suriye için gelecek desteğe ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: 

"Bu kapsamda bir müjde vermek istiyorum. AB'nin Türkiye'ye 3 milyar avroluk yardım paketi açıklandı. Bu paketin oluşturulması sırasında Kızılay'ın da insani diplomasi noktasında ciddi katkıları oldu. AB Komisyonu ilk açıklamasını yaparak 3 milyar avronun ilk 40 milyon avroluk kısmını serbest bıraktı. Bu, Kızılay aracılığıyla harcanacak bir rakam. Dünya Gıda Programı ile iş birliği yaparak, Kızılay Kart aracılığıyla bu 40 milyon avro, ihtiyaç sahibi kadınlara, dullara ve yetimlere dağıtılmaya başlanacak."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.