Öne Çıkanlar ırak pkk fetö CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır TarımGFE Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Cumhur İttifakı spk Şahinbey Millet Camisi ve Külliyesi Sosyal Medya Detoksu Indie rock Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan

KPSS Davasında İlk Duruşma Yarın

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca , 10 Temmuz 2010'da yapılan KPSS'de soruların sızdırılmasına ilişkin 54'ü tutuklu 230 kişi hakkında açılan davada ilk duruşma yarın saat 9.30'da başlayacak.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 25 Mart Cuma gününe kadar her gün devam edecek.

Sanıklara yöneltilen suçlamalar, "silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek ve üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik ve kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" şeklinde sıralanıyor.

 

İddianamede, sanıklar arasında "cemaat bağı" olduğu, soruların sınavdan önce genellikle bu bağa uygun olarak paylaşıldığına dikkat çekiliyor.

Sanıkların profilleri, iş yerleri, aralarındaki mali ve sosyal irtibatları incelendiğinde, FETÖ/PDY içinde yer aldıkları belli ediliyor.

Fetullah Gülen'in, örgüt mensuplarına yurt dışından medya üzerinden talimat verdiği belirtilen iddianamede, Gülen'in, devlete sızmayı esas alan bir konuşmasına değinilirerek, "Gülen'in, geçmiş yıllardaki konuşma kayıtlarında, devletin yasama, yürütme ve yargı erklerinin ele geçirilmesine ilişkin talimatlar verildiği, örgütün gerçek amacına ulaşmak maksadıyla ve örgüte bağlı kadroları kamu kurumlarına yerleştirmek suretiyle devleti ele geçirmeyi hedeflediği görülmektedir" deniliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.