Öne Çıkanlar türkiye galatasaray gündem özeti ihracat çin Prof. Dr. Nevzat Tarhan bugünün gündemi kınama CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel tüpraş Metina burgan bank

Mardin'de 3 Ton Patlayıcı Ele Geçirildi

Mardin Yeşilli’de, içerisinde 3 bin kilo patlayıcı ile tuzaklanmış, patlatılmaya hazır bir araç, yapılan yol emniyet ve kontrolü sırasında ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığı, bölgede devam eden operasyonla ilişkin açıklama yaptı. Buna göre, Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonlarda, altı bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilirken, 16 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Mardin Yeşilli’de, içerisinde 3 bin kilo patlayıcı ile tuzaklanmış, patlatılmaya hazır bir araç, yapılan yol emniyet ve kontrolü sırasında ele geçirildi.

Şırnak’daki operasyonlarda, yedi bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Ayrıca, iki Kaleşnikof piyade tüfeği, 27 şarjörü ve 808 fişeği, bir roketatar ve 8 mühimmatı, bir Dragunov keskin nişancı tüfeği, bir tabanca, dokuz el bombası, 155 Biksi makineli tüfek fişeği, altı gaz maskesi ve çok miktarda tıbbi malzeme ele geçirilirken 82 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Silopi’de devam eden operasyonda, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 100 kilo amonyum nitrat, 30 litre mazot ve 200 metre kablo ele geçirilirken iki el yapımı patlayıcı imha edildi. Şırnak Uludere’deki operasyonlarda, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, iki şarjörü ve 10 fişeği ile bir el yapımı patlayıcı ele geçirildi.

Şırnak’da üç ve Batman’da bir olmak üzere, toplam dört bölücü terör örgütü mensubu terörist gözaltına alındı.

Hakkari Yüksekova’da devam eden operasyonlarda, bir av tüfeği, üç roketatar mühimmatı, 150 Biksi makineli tüfek fişeği, bir Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ve 30 fişeği, bir gaz maskesi, iki hücum yeleği ve örgütsel doküman ele geçirilirken 8 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Bitlis Hizan’daki operasyonlarda, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, dört şarjörü ve 120 fişeği, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 500 metre kablo ve 60 kilo amonyum nitrat ele geçirildi. Bitlis Mutki’de devam eden operasyonlarda, arazi aramasında bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait bir Yaesu marka araç telsizi ele geçirildi.

Ayrıca, Gaziantep Araban’da, bölücü terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen sekiz iş birlikçi yakalanarak gözaltına alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.