Öne Çıkanlar çin diyarbakır Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Dantel İsrail terörist istanbul cumhurbaşkanı erdoğan türkiye Alexandra Frantti Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall

Merkel'den Başbakan Yıldırım'a Tebrik Telefonu

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Başbakan Binali Yıldırım’ı arayarak tebrik etti.

Alman Şansölyesi Merkel, Başbakan Yıldırım’ı aradı. Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Merkel, Yıldırım’a “Başbakanlık görevini üstlenmesi vesilesiyle tebriklerini ve başarı dileklerini iletti”

Başbakan Yıldırım’ın telefon görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, “Almanya Parlamentosunda 1915 olaylarına ilişkin mesnetsiz ve haksız siyasi yargılar içeren girişimin gerek hükümetimiz, gerekse ülkemizde ve Almanya'da yaşayan milyonlarca Türk vatandaşı tarafından endişeyle izlendiğini, Almanya Hükümetinin ve parlamentosunun bu konuda sağduyulu bir yaklaşım sergilemesini beklediğimizi vurgulamıştır” denildi.

VİZE SERBESTİSİ

Öte yandan Yıldırım, Merkel’e vize serbestisi ve Suriyeli sığınmacılara yönelik yapılması öngörülen mali yardımlar konularında Avrupa Birliği’nin “Yükümlülüklerini yerine getirmesi” dileklerini iletti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.