Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak suriye Koronavirüs Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk vodafone CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan sıla hatay dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy

"Mersin Şehir Hastanesi Uğurlu Kademli Olsun"

Başbakan Binali Yıldırım, şehirleri bir bir dev şehir hastaneleriyle buluşturduklarını ifade ederek, “Uğurlu kademli olsun. Güzel işler yapmaya başladığınız zaman hayırcıları karşınızda buluyorsunuz” dedi.

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi açılışında halka hitap etti. Türkiye’de sağlık hizmeti anlayışında yeni bir döneme girildiğini ifade eden Yıldırım, “Şehirlerimizi bir bir dev şehir hastaneleri ile buluşturuyoruz. Uğurlu kademli olsun. Güzel işler yapmaya başladığınız zaman hayırcıları karşınızda buluyorsunuz. Tıpkı bugün gibi... Şehir hastaneleri, insanımıza, insanımızın sağlığına verdiğimiz hizmetin ve değerin bir göstergesidir. Bunun yapılışı için kanun çıkar, Kanunu mahkemeye taşıdılar. Ama inat da bir murattır dedik, peşini bırakmadık. Bugün bütün engelleri aşarak bu muazzam eseri sizlerin hizmetine sunmuş oluyoruz. Çok zaman kaybettik ama kararlılığımızı asla kaybetmedik” şeklinde konuştu.

Mersin Şehir Hastanesi hakkında bilgi veren Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

“Bu şehir hastanelerinin her birinde tek kişilik odalar var. Adeta 5 yıldızlı otel konforunda olmuş bir sağlık külliyesi olarak hizmet verecek olan bu hastanede her şey mevcut. Helikopter pistinden kapalı açık otoparka kadar, hasta refakatçilerinin kalacağı yerden acil muayenelerin yapılacağı yerler, ameliyathaneler ve daha birçok şey. Tam bin 300 yatak. Mersin’in ihtiyacını bırakın, dışardan komşu ülkelerden gelecek hastaların ihtiyacını karşılayacak bir eser. Bütün bu hizmet için 650 milyon lira harcandı. Mersin’e helal olsun. Biliyorsunuz, Mersin’de hastaneler ek binalarla parça parça, bunların hepsini bir araya topladık, şimdi bütün hizmetler burada 7 gün 24 saat verilecek.”

“-MADEM ÖYLE İŞTE BÖYLE”-

Başbakan Yıldırım, milletle buluşmaları için aradaki engelleri kaldırdıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Milletimizin bizimle, bizim milletimizle buluşması için arada ne engel varsa o engelleri kaldıra kaldıra geliyoruz. Yıl 2007. Hatırlayın, AK Parti iktidar. 363 milletvekili var. Cumhurbaşkanı seçilecek, ana muhalefet partisi hayır diyor, siz cumhurbaşkanı seçemezsiniz. Öyle mi, madem öyle işte böyle. 2007’de dedik ki, madem biz cumhurbaşkanı seçemeyeceğiz, o zaman işin sahibine, millete gidelim. 21 Ekim 2007’de cumhurbaşkanının millet tarafından seçilmesinin referandumunda Mersin yüzde 70’e yakın oyla evet dedi. Şimdi yine diyorlar ki, cumhurbaşkanını millet seçmesin, cumhurbaşkanı hükümet kurmasın, cumhurbaşkanı sistemi gelmesin. Yine hayır diyorlar. Şimdi yaptığımız 2007’de sizin yaptığınız ve evet diyerek cumhurbaşkanının millet tarafından seçilmesini sağlayan o değişikliğin eksik kalan kısımlarını yapıyoruz. Aslında karar verildi. Millet cumhurbaşkanını seçecek, millet hükümetin nasıl oluşacağına da sandıkta karar verecek.

Diyorlar ki, rejim değişiyor. Ne rejimi kardeşim, bırakın rejim değişmesini, siz kafayı değiştirin. Dünya nereye gidiyor, siz nerede kaldınız. Rejimin değiştiği yok, değişen değişimin ta kendisidir. Değişime direnenler yok olacak, Türkiye hak ettiği yolda emin adımlarla ilerleyecek. Cumhurbaşkanını siz seçeceksiniz. Nasıl Recep Tayyip Erdoğan’ı 10 Ağustosta seçerek iş başına getirdiğiniz gibi, önümüzdeki seçimlerde sadece cumhurbaşkanını seçmeyeceksiniz. Aynı zamanda 5 yıllığına Türkiye’yi yönetecek cumhurbaşkanı ve ekibini de seçeceksiniz. Aslında siz buna yapancı değilsiniz. Olay şudur, 5 yılda bir belediye başkanı seçiyoruz. Gidiyoruz 2 zarf, biri belediye başkanı, biri belediye meclisi. Şimdi aynı sandıkta aynı gün belediye başkanını da, meclisi de seçiyorsunuz. Meclis, belediye başkanının ihtiyacı olan kararları alıyor, belediye başkanı da 5 yıl boyunca size hizmet ediyor. 5 yıl sonra beğenmediniz, yok ediyorsunuz, yenisini seçiyorsunuz. Ama güzel yapıyorsa işini, tekrar seçiyorsunuz. Şimdi burada da iki sandık. Birini cumhurbaşkanı seçeceksiniz, ikinci sandık, milletvekilleri seçilecek. Onu da siz seçeceksiniz. Hem hükümete güven vereceksiniz, hem Meclis’e güven vereceksiniz. Siz seçtikten sonra başkalarının aradan kafayı uzatıp, ‘Ben sizin seçtiğinizi istemiyorum’ demeye hakkı olacak mı? Hayır diyorsanız, Nisan’da evet diyeceğiz. Hayırcılara cevabı evet diyerek vereceğiz.

-“HERKES GİDER MERSİN’E, BUNLAR GİDER TERSİNE”-

Türkiye bilsin, 79 milyon vatan evladı iyi bilsin ki, Türkiye’de rejimi değiştirmeye kalkanlar, karşılarında Mersin’i bulurlar. Herkes gider Mersin’e, bunlar gider tersine. Eğer doğruyu bulmak istiyorsan Mersinlileri takip et. Mersin Türkiye’nin çimentosudur, özetidir. Her mezhepten, her meşrepten vatandaşımızın kardeşlik içinde yaşadığı Mersin, ülkemizin liman şehri olduğu gibi geleceğinin de teminatıdır. Hiç kimse bu millete zorla bir şey yapamaz. 15 Temmuz’da bunu denediler, derslerini aldılar mı? Size de evet yakışır. Millet iradesi neyse bizim de istikametimiz odur. Daha güçlü, bölgesinde daha güvenli bir Türkiye için evet diyoruz. Hizmetin, yatırımların, dev projelerin daha çabuk, zaman kaybetmeden yapılması için, bütün vaktini, bütün enerjisini büyümeye, kalkınmaya harcayan, gücüne güç katmak isteyen Türkiye için, yeni barajlar, yollar, tüneller, stadyumlar, yeni hastaneler için evet diyoruz.

Şehir hastanemizin ve bu güzel projenin mersinimiz için güzel hizmetlere vesile olmasını Mevla’mdan niyaz ediyorum. Bu projeyi sahiplenen ve projenin gerçekleşmesi talimatını veren Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanımıza, hastaneyi iki yıl gibi sürede yaparak hizmete hazır hale getiren IC Çeçen grubuna teşekkür ediyorum. Bu hastanede 5 bin Mersinli iş güç sahibi olacak. Bu hastanede dünyada olmayan en güzel sağlık hizmetlerini elde etmiş olacaksınız. Bu açılışta gösterdiğiniz coşku için hepinize teşekkür ediyorum.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.