Öne Çıkanlar türkiye çin ihracat galatasaray ak parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu gündem özel gündem özeti meme kanseri Metina astım burgan bank

NYT: Mısır’da Birçok Lider Sessizce Türkiye’deki Darbecilere Tezahürat Yaptı

Türkiye’de darbe girişimi Batı medyasında yoğun biçimde işlenmeye devam edilirken New York Times gazetesi, olayın Mısır’daki yansımalarını irdeledi. Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin çok bozuk olduğunun altını çizen gazete, “Mısır’da birçok lider sessizce Türk darbecilere tezahürat yaptı” ifadelerini kullandı.

New York Times Kahire mahreçli haberine “Hafta sonunda Mısırlılar, Türkiye’de askeri güçlerin demokratik biçimde seçilmiş İslami Cumhurbaşkanını görevden uzaklaştırmak için nasıl hareket ettiklerini can kulağıyla izlediler” sözleriyle girdiği haberinde Türkiye’deki yaşananların birçok Mısırlıyı ülkelerinde üç yıl önce dönemin Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi deviren General Sisi’nin gerçekleştirdiği müdahaleyi hatırlattığını yazdı.

“Birçok Mısırlı da Türkiye’de benzer bir sonuç görmeyi ummuştu” iddiasında bulunan gazete,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da, Mursi’nin görevinden uzaklaştırılmasını ve bunun ardından gerçekleştirilen baskıları eleştirdiğine dikkat çekti.
Bu bağlama Mısır Parlamentosu Dışişleri Komisyonu Başkan Vekili Dalia Yusuf’un  Mısır’da birçok şahsiyetin Erdoğan’ın görevinden uzaklaştırılmasından mutluluk duyacağı,  böylece Mısır’ın Türkiye ile “daha iyi bir ilişkisi olacağı” sözlerini yansıtan NYT, Türkiye ile Mısır arasındaki ihtilafın odağında Mursi’yi hedef alan askeri darbe ve Müslüman Kardeşler’e baskıların bulunduğunun altını çizdi.

NYT,  Sisi’nin yanlılarının 15 Temmuz darbe girişimine verdiği tepkilerden örnekleri verirken bir tv sunucusunun “Türkiye’de olup bitenler bir darbe değil,   Türk Silahlı Kuvvetler içinden gelen  bir devrim” ifadelerine de dikkat çekti.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.