Öne Çıkanlar ankara chp tsk deprem cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır konya bodrum zam ırak sgk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

ÖKK’daki FETÖ Davasında 31 Sanık İçin Ağırlaştırılmış Müebbet Talebi

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığındaki eylemlerine ilişkin davada, 31 sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda görülen duruşmaya sanıklar, yakınları ve avukatlar katıldı. Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, esas hakkındaki mütalaasını açıklaması için cumhuriyet savcısına söz verdi.

Mütalaasını sunan Savcı, tutuklu sanıklar Ümit Bak, Mehmet Ali Çelik, Murat Aydın, Ahmet Müfit Küçük,Baki Ağyar, Bekir Kurt, Bilal Tosun, Engin Kaya, Engin Sevinç, Fahri Ersoy, Faruk Erkul, Fatih Uysal,Gökhan Mercan, Mehmet Raydemir,Murat Aydın,Mustafa Koyuncu,Muzaffer Han, Okan Türkmen, Osman Çolak,Özgür Çiloğlu,Ramazan Kılıç, Rasim Eşref Çıtak,Serkan Ak,Serkan Coşkun,Sezgin Güney,Şenol Soylu,Turgay Usanmaz,Uğur Demirtaş,Ümit Burtaçoğlu,Veysel Ezgin, Yakup Akkuş’un ‘anayasal düzeni ihlal’ suçundan ‘ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmalarını’ ve tutukluluk hallerinin devamı talep etti.

Savcı, sanıklardan Veysel Ezgin, Sezgin Güney, Ahmet Müfit Küçük ve Serkan Coşkun’un müşteki astsubay İsmail Oğuz’u ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ ettikleri için de ayrıca 20’şer yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi.

Savcı mütalaasında, sanıklar Adem Loğa, Ahmet Aslan, Ahmet Seçki̇n Vural, Ahmet Turan Yücedağ, Alperen Berat Durmuş, Cem Si̇nan Yenal, Emrah Şentürk, Emre Andıç, Ertuğrul Bozçal, Fati̇ Rüştü Keten, Gürbüz Türk, Hali̇l Kuş, Hüseyi̇n Uğurer, Hüseyi̇n Uludağ, Kadi̇r Aslan, Mehmet Durmaz, Mehmet Koç, Mehmet Kuşlu, Mehmet Ali̇ Eser, Mehmet Yaşar Çeli̇k, Mustafa Avdan, Mustafa Sarıboğa, Osman Yalçın, Ökkeş Dursun Öztürk, Ömer Faruk Cavlazoğlu, Raşi̇t Özdi̇lek, Sedat Soysal, Selçuk Sert, Süleyman Menteş, Şükrü Bülbül, Ufuk Kaplan, Umut Coşkun, Yasi̇n Deri̇baş, Yıldıray Yılmaz ve Yalçın Damar hakkında ise ‘silahlı terör örgütüne üyelik’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalarını isteyerek, adli kontrol tedbirlerinin devam etmesi talebinde bulundu. Savcı, ayrıca firari sanıklar Burak Kekli̇k ve Harun Raşi̇t Aktaş’ın dosyalarının ayrılmasını ve yakalama emirlerinin infazının beklenmesini istedi.

Anahtar Kelimeler:
15 Temmuz Darbe Girişimi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.