Operasyonlar Kapsamında 23 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Güvenlik Güçleri dün düzenledikleri güvenlik operasyonları kapsamında Nusaybin, Şırnak ve Yüksekova’da 23 bölücü teröristi etkisiz hale getirdi.

TSK’dan yapılan açıklamaya göre Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonda;
dün üç bölücü terörist öldürüldü. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 45 olurken, 14 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 137 oldu.

Şırnak’da devam eden operasyonda sekiz bölücü terörist öldürüldü. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 41’e ulaştı. 12 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 64 oldu. İki ton amonyum nitrat ele geçirildi.

Hakkâri Yüksekova’da devam eden operasyonda 12 bölücü terörist öldürüldü. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 57’ye ulaştı. 10 el yapımı patlayıcı imha edilirken operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 29 oldu. Bir 82 mm’lik havan, 43 82 mm’lik havan mühimmatı, bir 60 mm’lik havan, 65 60 mm’lik havan mühimmatı, bir roketatar, altı roketatar mühimmatı, bir Bixi makineli tüfeği ve çok sayıda mühimmatı, iki Kaleşnikof piyade tüfeği ve çok sayıda mühimmatı, bir av tüfeği ve iki el bombası ele geçirildi.

Batman’da terör örgütüne yardım ve yataklık ettiği tespit edilen iki işbirlikçi yakalanarak gözaltına alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.