Öne Çıkanlar türkiye gündem özel meme kanseri burgan bank kınama ihracat TarımGFE Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Metina cumhuriyet halk partisi ab zirvesi

Operasyonlar Kapsamında 27 Terörist Öldürüldü

Mardin Nusaybin, Hakkari Yüksekova ve Şırnak'ta toplam 27 terörist etkisiz hale getirildi. 

Gaziantep Oğuzeli’nde, yasa dışı yollarla Suriye’den Türkiye’ye giriş yapmak üzereyken yakalanan DEAŞ terör örgütü mensubu, 8’i çocuk 12 kişi  gözaltına alındı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) gelen açıklamada, terör örgütlerine yönelik operasonlar hakkında bilgi verildi. Buna göre, Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonda, altı bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilirken, beş el yapımı patlayıcı imha edildi.

Şırnak’ta sürdürülen operasyonlarda da, dört bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilirken, bir tabanca ve 10 adet fişek ele geçirildi. Operasyonda, 21 adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

Hakkari Yüksekova’daki operasyonlarda, 17 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilirken, üç Kaleşnikof piyade tüfeği ile 36 adet şarjörü, 2 bin 57 adet fişek, 10 R/A mühimmatı, 14 el bombası, 58 Biksi makineli tüfek fişeği ve bir adet telsiz ele geçirildi. Ayrıca, 36 adet el yapımı patlayıcı da imha edildi.

Hakkari Çukurca’da, güvenlik güçlerince icra edilen arazi araması esnasında 92 adet roketatar mühimmatı, 5 bin 500 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği fişeği ile 137 adet el bombası ele geçirildi.

Tunceli’de gerçekleştirilen operasyonlarda da, tespit edilen iki ayrı sığınakta, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 140 kg amonyum nitrat, 10 adet tüp ve 700 m kablo ile bir adet av tüfeği ve 17 adet fişeği ele geçirildi.

Muş’ta, güvenlik güçlerinin arazi araması esnasında tespit ettiği sığınakta, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 15 adet tüp ve 3 adet akü ile muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Gaziantep Oğuzeli’nde ise, yasa dışı yollarla Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan DEAŞ terör örgütü mensubu yabancı uyruklu, 8’i çocuk 12 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların üzerlerinde bir tabanca, şarjörü ve altı adet fişeği ile 30 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ele geçirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.