Öne Çıkanlar terörist Sera çin fibabanka Beşerî Dantel Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan CHPli Çakırözer: Devlet Çiftçinin Derdine Derman Olmalı Ariana Grande Gözcüler filminin yeni posteri Hilmi Deler Avukat Sema Aksoy

Orgeneral Joseph Dunford: "ABD Hukuk ve Adalet Çerçevesinde Gereken Yapılacaktır”

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford, TBMM'ni ziyaret etti. Darbe girişiminin Meclis’teki izleri karşısında üzüntülerini saklamayan Dunford, Gülen’in iadesi konusunda, “ABD hukuk ve adalet çerçevesinde gereken yapılacaktır” dedi.
Orgeneral Dunford, Türkiye’deki programı sırasında Meclis’e sürpriz bir ziyarette bulundu. Dunford’a Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar eşlik etti.
Darbe girişimi sırasında büyük hasar gören Meclis’i gezerken üzüntülerini saklamayan Durford, Meclis’in hasarlı kısımlarını gördükten sonra Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ı ziyaret etti.
Yaklaşık 45 dakika süren Kahraman-Dunford görüşmesinin ardından, Orgeneral Dunford’un, Türkiye ile ilişkilerinin ne kadar önemli olduğunu, 14 Temmuz'daki ilişkilerin nasılsa 16 Temmuz'dan itibaren de öyle olmasını istediklerini ve buna çok önem verdiklerini söyledi.
Öte yandan Orgeneral Dunford, Meclis’in yıkıntıları karşısında “Üzüldüm” dedikten sonra, “Hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyorum.Türk halkının cesaretinden çok etkilendim.  Meclis’in açılmış olmasından, o sırada bombaların altında çalışıyor olmalarından, cesaretinden dolayı çok etkilendim. Türk halkının ne kadar cesur olduğunu gördüm”  diye konuştu.
Dunford, Orgeneral Akar’la eski dost olduklarını ifade ederek, Fethullah Gülen’in iadesi konusunda ise, “ABD adalet ve hukuk çerçevesinde gerekeni yapacaktır” dediği öğrenildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.