Öne Çıkanlar türkiye galatasaray çin ihracat gündem özeti ak parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Metina burgan bank bugünün gündemi gündem özel dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu

Palandöken: Hibe Değil Kredi İstiyoruz

Başbakan Binali Yıldırım tarafından kısa bir süre önce Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından KOBİ’lere, 50 bin liraya kadar faizsiz kredi için 200 bini aşkın müracaat olduğu bildirildi. Verilecek krediye ilişkin, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken açıklamada bulundu.

KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırmak ve verilecek krediden faydalanmak için soğukta kuyrukta bekleyen 200 bini aşkın insanın emeğinin boşa gitmemesi gerektiğini belirten TESK Genel Başkanı, “50 bin liralık krediden faydalanmak için müracaat eden tüm esnafımıza şans verilmesi ekonomiyi ve piyasaları canlandıracaktır. Şimdi müracaat edip kredi alamayan bu insanlara 2017 yılının hemen başında yeni bir hak verilerek krediden yararlanmalarının önü açılmalıdır” dedi.
 
“Esnafımız Müjde Bekliyor” 

Esnaf ve sanatkârın hükümetten müjde beklediğini kaydeden Palandöken, kışta kuyruğa giren vatandaşların emeklerinin boşuna gitmemesi gerektiğini belirterek, “En önemlisi bu verilecek olan krediler hibe değil. Kredi olarak verilecek ve tekrar devlete geri dönecek” dedi.

Palandöken, daralan piyasaların canlanması ve esnafa can suyu olması için kredinin önemli olduğunu ifade etti. Yaşanan iç ve dış destekli olumsuzlukların ekonomik gelişmeler sebebiyle esnafın krediye olan ihtiyacının beklenin üzerinde olduğunu söyleyen Palandöken, “ Esnafımızın sıkıntılarının giderilebilmesi ve bu avantajlı krediden faydalanabilmesi adına müracaat eden 200 bini aşkın kişiye KOSGEB veri tabanı yenilenmeden bu başvurular kabul edilerek yeni bir hak verilmeli.  Bunun için tüm esnafımız hükümetten müjde beklemektedir” diye konuştu.
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.