Öne Çıkanlar türkiye gündem özel meme kanseri burgan bank TarımGFE Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Metina ab zirvesi kınama ihracat tarımsal ABP Genel Başkanı Bedir Yalçın

Palandöken: Ölü Yatırımların Önü Kesilecek

Türkiye Esnaf Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafların en büyük sorunlarından birinin plansız fizibilitesi olmadan işyeri açmak olduğunu söyleyerek, coğrafi bilgi sistemini hayata geçirmek istediklerini dile getirdi.

Coğrafi bilgi sisteminin hayata geçirilmesiyle esnafın daha verimli yatırımlar yaparak daha az işyeri kapatacağını ifade eden Palandöken,  “Yeni iş yeri açacak olan kişi veya kişiler ne iş yapması gerektiğini, kazanıp kazanamayacağını önceden verilecek bilgilerle görecek” dedi.
 
“Verimsiz Yatırımların Azalmasını İstiyoruz”

Bendevi Palandöken, Verimsizliğin ülkenin en ve en az önem verilen büyük sorunlardan biri olduğuna dikkat çekti. Doğru tercihler yapmanın ticari hayatı etkilediğini söyleyerek,   “Yanlış tercihlerle açılan verimsiz işyerleri, hem kendilerinin hem de komşularının batmasına neden oluyor. Batan para milli servetimizdir. Coğrafi bilgi sistemi ile verimsiz yatırımların ve dolayısıyla batan işyerlerinin sayısının azalmasını hedefliyoruz”  dedi.

Esnafa Önemli Bilgiler Verilecek
 
Yeni sistem hayata geçtiğinde, esnafın çok önemli bilgilere ulaşacağının altını çizen Palandöken, “Esnaf gerekli başvuruyu yaptığında, caddede ve bölgede aynı meslek kolundan kaç işyeri var, bölgenin nüfusu ne kadar, kaç işyeri açılıp kapandı gibi bilgilere ulaşacak. Dolayısıyla iki tane bakkalın olduğu yerde üçüncüsü açılmak istendiğinde sonuçlarının neler olabileceğini esnafımıza anlatacağız. Böylelikle bu işyerini açtığında kendisini de komşusunu da nasıl risklerin beklediğini görmüş olacak” şeklinde konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.