Öne Çıkanlar türkiye galatasaray gündem özeti ihracat çin bugünün gündemi kınama CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel Prof. Dr. Nevzat Tarhan Metina burgan bank dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu

Pençe Kilit Operasyonu ile PKK’ya Büyük Darbe İndirildi; Bölgede 1043 Adet Silah Ele Geçirildi

Irak’ın kuzeyinde başarıyla devam eden Pençe-Kilit Operasyonu ile terör örgütü PKK’ya ait 6 aydır farklı nevide toplam 1043 adet silahı da ele geçirdi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak’ın kuzeyinde başarıyla devam eden Pençe-Kilit Operasyonu ile terör örgütü PKK’ya büyük darbe indirdi. 6 aydır süren amansız bir mücadele ile teröristleri inlerine gömen Mehmetçik, 17 Nisan’da başlayan operasyon ile bugüne kadar farklı nevide toplam 1043 adet silahı da ele geçirdi.

Operasyon kapsamında;

- 2 adet SA-18 hava savunma füzesi,

- 40 adet tanksavar füzesi,

- 36 adet havan,

- 106 adet RPG-7 roketatar,

- 22 adet bombaatar,

- 50 adet Doçka uçaksavar,

- 31 adet Zagros keskin nişancı tüfeği,

- 85 adet PKMS makineli tüfek,

- 519 adet AK-47 piyade tüfeği,

- 79 adet M-16 piyade tüfeği,

- 73 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği ele geçirildi." denildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.