Öne Çıkanlar gündem özeti bugünün gündemi gündem başlıkları WeWALK GEKAP Gevaş Visca Rant ohal Kovid19 Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk fetö

Poliste Rütbede Değişikliğe Gidiliyor

Emniyet Genel Müdürlüğü polis rütbelerinde rütbe ve ünvan değişikliğine gidecek.

Bu karara göre, 2.3. ve 4. Sınıf Emniyet Müdürleri artık ”Başkomiser” rütbesini taşıyacak. İl Emniyet Müdürü, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı, Daire Başkanı, Polis Okulu Müdürü gibi görevlerde bulunan ve 630 kişi olan 1.sınıf Emniyet Müdürleri ise “Yüksek komiser” olacak.

Emniyet Genel Müdürü “Genel komiser” unvanı alacak. Tasarıyla polis amirleri “Askomiser” ve “Üskomiser” rütbesi taşıyacak.

Meclis gündemine taşınacak olan bahsi geçen tasarıda  amir ve müdürlerin bekleme süreleri de yeniden gözden geçirildiği ve Komiser yardımcısı ile 2. Sınıf Emniyet Müdürü arasındaki rütbelerde, 6 yıl bekleme süresi olduğu göze çarpan detaylar arasında.

Amir ve müdürler, 6 yılda bir üst rütbeye terfi edebilecek. Tasarı ile sadece polis memuru rütbesinin ismi aynı kaldı. Yeni rütbeler; askomiser, komiser, üskomiser, başkomiser, yüksek komiser ve genel komiser olarak düzenlendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.