Öne Çıkanlar Sera terörist çin fibabanka Dantel Beşerî Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan CHPli Çakırözer: Devlet Çiftçinin Derdine Derman Olmalı Ariana Grande Gözcüler filminin yeni posteri Hilmi Deler Avukat Sema Aksoy

Reza Zarrab Tutuklandı

Ünlü sanatçı Ebru Gündeş'in eşi İran asıllı Türk iş adamı Reza Zarrab, İran'a uygulanan yaptırımları ihlal ederek ederek ABD'yi dolandırmak, bankacılık sahtekarlığı ve kara para aklama suçlamalarından ABD'nin Miami'de kentinde tutuklandı.

 

FBI TARAFINDAN YAKALANDI

17-25 Aralık operasyonunda yakalanıp bir süre hapis yattıktan sonra serbest kalan Reza Zarrab, FBI tarafından Florida'nın Miami kentinde 19 Mart Cumartesi günü gözaltına alınmıştı. pazartesi günü de yine Miami'de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 

 

REZA ZARRAB'IN TUTKLANMA NEDENLERİ

Zarrab, İran'ın uluslararası yaptırımlardan kaçınmak için kurduğu mekanizmanın parçası olarak yüz milyonlarca dolar kara para aklamak, ABD'yi dolandırmak, bankacılık sahtekârlığıyla suçlanıyor.

 

75 YIL HAPSİ İSTENDİ

Bölge yargıcı Richard Berman'ın baktığı davada, savcılık ABD'yi dolandırmaktan beş yıl, ABD'nin İran yaptırımlarını ihlal etmekten 20 yıl, bankacılık sahtekârlığından 30 yıl ve kara para aklamaktan 20 yıl olmak üzere toplam 75'er yıl hapis istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.