Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk dsp terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu Nevruz suriye Settar Tanrıöğen taburcu oldu mu SEBA Netsia

Sıcaklıklar 1 İla 3 Derece Artacak

Hava sıcaklığı, Ülke genelinde 1 ila 3 derece artacak. Marmara'nın güney ve doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Kütahya, Afyonkarahisar, Bolu ve Düzce çevreleri ile gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor

Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Kütahya, Afyonkarahisar, Bolu ve Düzce çevreleri ile gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimler ile Balıkesir ve Mardin çevrelerinde yağmur ve sağanak, diğer yağış alan yerlerde kar şeklinde görülecek yağışların; Antalya'nın doğu ilçeleri ile Mersin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak; Mersin ve Adana'nın iç kesimleri ile Antalya'nın doğusunun iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın ise, genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, sabah ve öğle saatlerinde Marmara, Kuzey Ege kıyıları, ile Orta ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-60 Km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Kar yağışlarının Mersin ve Adana'nın iç kesimleri ile Antalya'nın doğusunun iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun (20 cm ve üzeri) olması beklendiğinden İç Anadolu bölgesini Akdeniz’e bağlayan karayollarında meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Antalya'nın doğu ilçeleri ile Mersin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, taşkın, heyelan, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın sabah ve öğle saatlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden Marmara, Kuzey Ege kıyıları ile Orta ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-60 Km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bölgelerde Hava Durumu

Marmara:  Çok bulutlu, güney ve doğusu ile Kırklareli'nin doğu ilçelerinin yağmur, yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde sabah ve öğle saatlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-60 Km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde pus ve yer yer sis hadisesi tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında sabah ve öğle saatlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-60 Km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak; iç ve yüksek kesimlerde kar şeklinde olması beklenen yağışların Antalya'nın doğu ilçeleri ile Mersin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak; Mersin ve Adana'nın iç kesimleri ile Antalya'nın doğusunun iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın Orta ve Doğu Akdeniz'de sabah ve öğle saatlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-60 Km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Çok bulutlu, Sivas hariç bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu ve Düzce çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis hadisesi tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı, zamanla iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden sonra çok bulutlu, gece saatlerinde bölgenin güneydoğu kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey kesimlerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı bulutlu, akşam saatlerinden sonra çok bulutlu, gece saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Mardin çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bazı İllerde Hava Durumu

Ankara: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı, akşam saatlerinden sonra parçalı bulutlu (2)
İstanbul: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu (9)
İzmir: Parçalı bulutlu (11)
Adana: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı, iç kesimleri yer yer yoğun kar yağışlı (9)
Antalya: Çok bulutlu, kıyı kesimlerinin sağanak yağışlı, iç ve yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların doğu ilçelerde kuvvetli olması bekleniyor  (9)
Bolu: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kar yağışlı (5)
Trabzon: Parçalı bulutlu (11)
Erzurum: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu (-7)
Diyarbakır: Az bulutlu, akşam saatlerinden sonra parçalı ve yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı (8)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.