Sivil Düşün Toplantısında “Kadın Hakları Ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” Tartışılacak

İstanbul’da 5 Mart’ta düzenlenecek olan Sivil Düşün Danışma Kurulu toplantısında "Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" tartışılacak.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun hayata geçirdiği Sivil Düşün ofsinden verilen bilgiye göre sivil toplum örgütü temsilcileri, kadın aktivistler, hak savunucuları ile fon/hibe sağlayan kuruluş temsilcileri 5 Mart tarihinde İstanbul’da kadına yönelik şiddetle mücadele, kadınlara karşı çoklu ayrımcılık, medyada kadın temsili, toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve LGBTİ+ hakları ile erkek bakış açısından kadın haklarını ele alacak.

Sivil Düşün’ün 2012 yılından beri kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği alanında birçok çalışmayı desteklediği belirtilirken Film yönetmeni Ceylan Özgün Özçelik moderatörlüğünde gerçekeleşecek toplantıda, Sivil Düşün ve diğer Avrupa Birliği programları tarafından desteklenen “toplumsal cinsiyet ve kadın hakları” çalışmalarının tanıtılması, iyi uygulama örneklerinin paylaşılması, deneyimlerin aktarılmasının planlandığına dikkat çekiliyor.

AB Türkiye Delegasyonu tarafından aktivistler ve sivil toplum örgütlerine hızlı ve esnek destek sağlamak üzere tasarlanan Sivil Düşün’ün, 2012 yılından beri hak temelli çalışmaların hayata geçmesine katkı sunduğu belirtiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.