Somalili Astsubay Adayları TSK Kışlasından Mezun Oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Somali’deki kışlasında eğitim gören ilk Somalili astsubay adayı öğrenciler mezun olup Somali Silahlı Kuvvetleri saflarına katıldı.

Somali Türk Görev Kuvveti tarafından faaliyeti yürütülen askeri okul ilk astsubay mezunlarını verdi. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Somali’deki törenden kaydedilen görüntüler paylaşılırken, “Mezun olan astsubay öğrenciler, öğrenim sürelerince askeri derslerin yanı sıra Türkçe, bilgisayar ve yönetim konularında da Türk Silahlı Kuvvetleri personeli tarafından eğitime tabi tutulmuştur. Bu kapsamda, Somali Astsubay Okulunda bir yıllık eğitim ve öğretimini başarıyla tamamlayan 37’si Kara Kuvvetleri, 5’i Deniz Kuvvetleri ve 5’i Hava Kuvvetleri olmak üzere toplam 47 astsubay adayı öğrenci 7 Ağustos 2018 tarihinde icra edilen törenle Astsubay Çavuş olarak mezun olmuş ve Somali Silahlı Kuvvetleri saflarına katılmıştır” denildi.

Anahtar Kelimeler:
Türk Silahlı Kuvvetleri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.