Öne Çıkanlar ankara chp tsk deprem diyarbakır konya cumhurbaşkanı erdoğan bodrum ırak sgk zam Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

Soruşturmaların Hukuka Uygun Olması İçin Koordinasyon

Adalet Bakanlığı ve Barolar arasında koordinasyon kurulu oluşturuldu. OHAL kapsamında yürütülen soruşturmalarda avukatların karşılaştıkları sorunun çözümü için oluşturulan koordinasyonda, avukatlar tarafından barolara bildirilen usule ilişkin sorunlar, Türkiye Barolar Birliği kanalıyla Adalet Bakanlığı’ma iletiliyor.
 
Yaşanan başarısız darbe girişiminin ardından hemen, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu arasında yapılan görüşme sonrasında, koordinasyon kurulu oluşturulması için çalışmalara başlandı. Adalet Bakanlığı’ndan üst düzey bir heyet, geçtiğimiz gün Feyzioğlu’nu ve Birlik yönetimini ziyaret ederek mevcut durum hakkında bilgi aldı.
 
Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı Bilal Uçar başkanlığında, gerçekleştirilen ziyarette, OHAL soruşturmalarında avukatların sık karşılaştıkları usul sorunları ve çözüm önerileri değerlendirildi.
 
“Sürecin Hukuka Uygun Yürümesi Menfaatimize Olur”
 
TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Ziyarete bu diyalog ortamının ülkenin menfaatine olduğunu belirtti. Ziyaret sonrası yaptığı açıklamada Feyzioğlu "Kanlı darbe girişimi bastırıldıktan sonra açılan soruşturmaların hukuka uygun bir şekilde yürütülmesi devletimizin, milletimizin ve vatandaşlarımızın üstün menfaatine olup, olası hukuka aykırılıklardan orta ve uzun vadede en çok terör örgütü istifade edecektir. Bu sebeple adli süreçlerin adil yargılama hakkına uygun bir şekilde yürütülmesi devletin meşruiyetinin hiçbir şekilde zedelenmemesi, terör örgütüne ise özellikle uluslararası kamuoyu nezdinde istismar edeceği bir alan bırakılmaması gerekir" diye konuştu. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.