Öne Çıkanlar türkiye galatasaray ihracat çin gündem özeti ak parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu gündem özel meme kanseri Metina milliyetçi hareket partisi astım

Sur ve İdil'de 6 Terörist Öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Sur ve İdil’de düzenlenen operasyonlarda dün 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır Sur’da devam eden operasyonda, dün 3 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 260 oldu. Dünkü operasyonda, 16 el yapımı patlayıcı imha edilirken, operasyonların ilk gününden bu yana da, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 329 oldu.

Şırnak İdil’de devam eden operasyonda ise 3 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilirken, operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 69 oldu. Dün, 47 el yapımı patlayıcı da imha edilirken, operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 360 oldu. 16 roketatar mühimmatı, bir el bombası, 7 Kaleşnikof piyade tüfeği ile 58 adet fişeği, bir dürbün ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Mardin Derik’te dün icra edilen el yapımı patlayıcı arama ve kontrolü esnasında tespit edilen 2 el yapımı patlayıcı da imha edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.