Öne Çıkanlar türkiye galatasaray gündem özeti ihracat çin bugünün gündemi kınama CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel Metina burgan bank dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu dolar

Tanal: Melen Çayı İstanbul'un Sağlığıyla Oynuyor

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Melen Çayı’nda yaptığı incelemelerde “Melen ile Gölyaka ilçe çöpü bitişik, bu su İstanbul’a geliyor. Halkın sağlığı tehdit altında. Halkın sağlığı ile oynayan bu iktidarın gözü görmüyor mu?” dedi.

CHP’li Tanal, bugün CHP İstanbul Milletvekilleri Onursal Adıgüzel ve Oğuz Kaan Salıcı ile birlikte Melen Çayı’nda incelemelerde bulunmak üzere Düzce’ye gitti. Yaptığı incelemeleri Twitter’dan takipçileriyle paylaşan Tanal, şunları kaydetti:

“Düzce belediyesi Hecinler ve Hasanlar Köyüne çöpleri atıyor. Her taraf pis kokular sarmış köylü sokakta Belde BŞK ve Milletvekilleri seçim dönemi oy için gitmişler. Böyle kötü günde köylü vatandaşımız unutulmuş yine kötü günde biz yanlarındayız. Bu çevre katliamını durduracağız.”

-“HALKIN SAĞLIĞI TEHDİT ALTINDA”-

Tanal, Kaynaşlı Çöktürme Havuzu hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Kaynaşlı Belediyesinin tüm Lağım Suları Asar deresine akıyor. Oradan küçük Melen akıyor ve İstanbul’a içme suyu veriliyor. Düzce (Hasanlar mevki) çöp depolama yerinde haftada 10/15 köpek salgın ve pis kokulardan ölüyor. Köylü ayakta; Düzce belediyesi uyuyor. Düzce halkı aynen Şanlıurfa gibi sahipsiz. Düzceli kardeşlerim tüm sorunlarınızı TBMM makamıma bilgi vermenizi rica ediyorum. Melen ile Gölyaka ilçe çöpü bitişik, bu su İstanbul’a geliyor. Halkın sağlığı tehdit altında. Halkın sağlığı ile oynayan bu iktidarın gözü görmüyor mu?”

-“İSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ LÜTFEN BUNLARI GÖRÜN”-

CHP’li Tanal, Gölkaya Basit Çöktürme Havuzu’nda yaptığı incelemelere ilişkin şu paylaşımları yaptı:

“Gölyaka belediyesi kanalizasyonların Bağlandığı Çökertme havuzunda Melen’e deşarj edilen b.k suyu.

Gölyaka belediyesi; mezbahanedeki sakatatları Melen Çayı’nın yanına belediye aracı ile dökülüyor.

Düzce Evsel Biyolojik Arıtma Tesisi’nde endüstriyel arıtma tesisi olmadığı için buraya bağlanmış ağır metal ile beraber Melen’e boşaltılıyor, halkın sağlığı tehdit ediliyor. İSKİ tabelası da var. İSKİ Genel Müdürlüğü lütfen bunları görün.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.