Teröristlere Ağır Darbe: 38 Ölü

Güvenlik Güçleri, Mardin Nusaybin’de 13, Şırnak’ta 13, Hakkari Yüksekova’da 9, Diyarbakır Silvan’da 1, Hatay Kırıkhan’da 2 olmak üzere toplam 38 bölücü teröristi öldürdü. DEAŞ’ın Suriye’ye insansız hava aracı kaçırması sınırda engellendi.

Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonda dün 13 bölücü terörist öldürüldü. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 83 oldu.

Şırnak’ta devam eden operasyonda 13 bölücü terörist öldürüldü. Buradaki operasyonda ise toplam öldürülen terörist sayısı 79’a ulaştı. 18 el yapımı patlayıcı imha edilirken operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 212 oldu.
Bir Kaleşnikof piyade tüfeği, 90 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ve bir adet gaz maskesi ele geçirildi.

Hakkâri Yüksekova’da devam eden operasyonda dokuz bölücü terörist öldürüldü. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 76 oldu. Dört Kaleşnikof şarjörü, 50 Kaleşnikof fişeği, bir hücum yeleği, bir kar elbisesi, bir gaz maskesi, 75 kg amonyum nitrat, üç adet havan mühimmatı ve iki adet bombatar mühimmatı ele geçirildi, 11 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 65’e ulaştı.

Diyarbakır Silvan’da icra edilen operasyonda bir bölücü terörist öldürüldü, bir el yapımı patlayıcı imha edildi. Bir Kaleşnikof piyade tüfeği, beş Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, iki el bombası ve bir telsiz ele geçirildi.

Hatay Kırıkhan’da icra edilen operasyonda; iki bölücü terör örgütü mensubu terörist öldürüldü, bir M16 piyade tüfeği ve bir Kaleşnikof piyade tüfeği ele geçirilmiştir.

-YAKALAMA VE GÖZALTILAR-

Dün ayrıca Şanlıurfa Ceylanpınar’da iki bölücü terör örgütü / PYD mensubu terörist Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışırken üzerlerinde YPG kıyafetleri olduğu halde silahları ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

Şırnak Uludere’de, icra edilen arazi aramasında toprağa gömülü olarak 80 roketatar mühimmatı, 46 adet roketatar sevk fişeği ele geçirildi, bir iş birlikçi yakalanarak gözaltına alındı.

Hatay Altınözü’nde yol kontrolünde, yabancı uyruklu bir DEAŞ terör örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alındı.

Şırnak Uludere’de Irak’tan Türkiye'ye yasadışı yollardan geçmeye çalışan iki bölücü terör terörist yakalanarak gözaltına alındı.

-DİKKAT İHA EDİNMEK İSTİYORLAR-

Gaziantep Karkamış’da Türkiye’den Suriye'ye yasadışı yollardan kaçırılmaya çalışılan beş ana gövde borusu, 10 kanat, 24 teker, 30 adet 27x10 cm uzunluğunda pervane, 20 adet 32x10 cm uzunluğunda pervane, 439 adet küçük pervane, 10 kanat birleştirici ve iniş takımı, 15 arka teker, üç paket birleştirici malzeme, bir top naylondan oluşan İnsansız Hava Aracı parçaları ele geçti. Olayla ilgili yabancı uyruklu bir DEAŞ terör örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alındı.

Bitlis Güroymak’ta icra edilen operasyonda, dört adet 12 kg.lık tüp, pil bloğu ile desteklenmiş 1.100 m kablodan oluşan bir el yapımı patlayıcı, 75 kg şeker, 25 kg bulgur ve 100 kg un ele geçirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.